Activistul de mediu Tiberiu Boşutar susţine că maşina asociaţiei sale a fost atacată cu topoare de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava şi patronul unei firme din domeniul silvic

> Garda Forestieră Suceava neagă acuzaţiile

Activistul de mediu sucevean Tiberiu Boşutar a depus o sesizare la Poliţie, reclamând că maşina i-a fost avariată de mai multe persoane.

Incidentul a avut loc duminică, când Tiberiu Boşutar, preşedintele Asociaţiei Moldoviţa, împreună cu mai mulţi prieteni, s-a deplasat în oraşul Broşteni, de unde în ultimul timp a dat publicităţii mai multe expuneri cu presupuse tăieri ilegale de arbori, exploataţi de firma SC Fenster Dor SRL cu sediul în oraşul Frasin, firmă deţinută de Marian Nacu.

Potrivit lui Boşutar, ulterior ei au mers pe un drum comunal, pentru a vedea materialul lemnos deţinut în depozit de Marian Nacu.

Tiberiu Boşutar susţine că în momentul în care au ajuns în faţa depozitului au întors autoturismul, cu intenţia de a-şi continua drumul, însă din curte a ieşit, cu spatele, un autoturism care le-a blocat drumul. Imediat, dinspre drumul judeţean a mai venit un autoturism de culoare deschisă, condus de Mugurel Nacu, angajat al Gărzii Forestiere Suceava, care intenţionat a tamponat laterala stângă a autoturismului condus de către Tiberiu Boşutar.

Din acest autoturism a coborât Mugurel Nacu, iar din celălalt autoturism a coborât Nacu Ionel Marian, ambii având în mâini obiecte contondente, cu care au lovit un vehicul, rănind-l uşor la mâna dreaptă pe unul din pasageri, susţine Boşutar.

Tot duminică, Marian Nacu a sesizat Poliţia despre faptul că Tiberiu Botuşar, împreună cu mai mulţi membri ai asociaţiei sale, a pătruns fără drept pe proprietatea sa, încercând să efectueze filmări cu o dronă.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La rândul său, printr-un comunicat de presă emis luni, Garda Forestieră Suceava susţine că Mugurel Nacu a precizat că nu a avut niciun contact direct cu Tiberiu Boşutar în data de 17.05.2020.

În ceea ce priveşte distrugerea maşinii aparţinând Asociaţiei Moldoviţa, angajatul Gărzii Forestiere Suceava declară că în data de 17.05.2020 nu a fost implicat în niciun incident auto. „Întrucât în cauză se efectuează cercetări de către organele abilitate, nu suntem în măsură a furniza alte date” arată comunicatul.

Garda Forestieră mai informează că Mugurel Nacu, în baza deciziei inspectorului-şef nr. 87/10.02.2020, a fost transferat de la Direcţia de Control Regim Silvic şi Cinegetic – Serviciul Controlul Aplicării Regimului Silvic şi al Trasabilităţii Materialelor Lemnoase, la Direcţia Implementare Avizare – Biroul Programe de Finanţare pentru Creşterea Suprafeţelor de Pădure şi Programe finanţate de Uniunea Europeană. Singurele activităţi de control la care acesta a participat de la data transferului au fost motivate de situaţia de urgenţă şi deficitul de personal în cadrul instituţiei. Activităţile efectuate au vizat patru participări la acţiunile comune de control din filtrele amplasate la nivelul judeţului Suceava şi verificarea a două sesizări. Toate aceste activităţi au fost efectuate în colaborare cu personal din cadrul Poliţiei şi Jandarmeriei sau cu alţi angajaţi ai Gărzii Forestiere Suceava, arată sursa citată.

Garda Forestieră Suceava mai anunţă că a demarat verificări cu privire la posibile activităţi de tăiere ilegală de arbori sau alte fapte ilegale în silvicultură comise pe raza ocoalelor silvice Broşteni şi Dealu Negru de către societatea deţinută de fiul angajatului Gărzii Forestiere Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: