Păltinoasa

Comunitate săracă sprijinită cu alimente de poliţişti, alături de societatea civilă

În cursul zilei de vineri, peste 100 de pachete cu alimente au fost distribuite în cătunul Tâmpoceni, sat Capu Codrului, din comuna Păltinoasa, cu sprijinul agenţilor de poliţie din comuna Păltinoasa, a două ONG-uri şi a reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Criza generată de virusul SARS-CoV-2 nu a ţinut cont de situaţia dificilă cu care se confruntau deja persoanele ce trăiesc în anumite comunităţi sărace din judeţ. În cătunul Ţâmpoceni, din comuna Păltinoasa, trăiesc peste 100 de familii. Mai bine de 300 de copii trăiesc în locuinţe improvizate, fără acces la apă curentă, fără a avea acces la educaţie, fiind lipsiţi de sprijin, iar acum părinţilor le este mai greu ca niciodată să asigure pâinea zilnică pentru cei mici.

Fondurile din care au fost cumpărate alimentele au fost colectate în cadrul unei campanii lansate de asociaţia Iele Sânziene, coordonată de suceveanca Ioana Ciuhan.

Această comunitate săracă este în atenţia organizaţiei Institutul Bucovina de o perioadă îndelungată, motiv pentru care a fost cooptată în promovarea campaniei de strângere de fonduri şi distribuirea pachetelor de alimente. Cu o sumă cu puţin peste 4.000 de lei, s-au cumpărat alimente de bază pentru a sprijini 100 de familii cu peste 300 de copii. Astfel, prin sume mici, donate de oameni cu suflet, a fost posibilă realizarea acestei acţiuni.

Poliţiştii suceveni au participat la acţiune, identificând toţi membrii comunităţii respective şi oferind împreună cu partenerii pachetele cu alimente de bază, dar şi produse de igienă. Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Păltinoasa şi ai Secţiei 10 de Poliţie Rurală Gura Humorului au organizat activitatea astfel încât toţi membrii familiilor să stea în propriile curţi şi să fie respectate regulile de distanţare socială. Tot poliţiştii au întocmit situaţia privind fiecare familie, numărul membrilor acesteia, astfel încât acţiunea umanitară să poată să se desfăşoare cursiv şi fără incidente.

Şeful de post, dar şi poliţiştii mai tineri ştiu poveştile de viaţă din fiecare familie din Ţâmpoceni. Îi ştiu şi pe cei pe care i-au anchetat în dosare penale, dar îi ştiu şi pe copiii care, în ciuda situaţiei economice dificile, au obţinut de-a lungul anilor rezultate bune la şcoală.

În astfel de momente este însă timpul să strângem rândurile, să fim uniţi şi să încercăm să schimbăm destine prin empatie şi umanitate, transmite Poliţia Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI