Capacitatea de ventilaţie mecanică din SJU, mai mare decât numărul pacienţilor care au nevoie de terapia ventilatorie

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, a declarat într-o conferinţă de presă că, în prezent, numărul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19 care au nevoie de ventilaţie mecanică este mai mic decât disponibilul de echipamente pentru terapia ventilatorie pe care îl are spitalul.

Medicul Valeriu Gavrilovici a spus că, în cursul dimineţii de joi, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă erau internaţi 12 pacienţi ventilaţi mecanic şi nouă pacienţi care nu necesitau terapie ventilatorie.

El a menţionat că Secţia ATI are 40 de paturi, în dotarea secţiei aflându-se în momentul de faţă 25 de ventilatoare mecanice.

„Mâine trebuie să vină oferta anunţată de Primărie; e vorba de 10 ventilatoare mecanice. Sunt şi ventilatoare portabile, şi ventilatoare statice, cu capacităţi şi cu capabilităţi diferite. În orice caz, numărul de pacienţi care au nevoie de ventilaţie mecanică este mai mic decât disponibilul pe care spitalul îl are” a mai spus Gavrilovici. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI