Gheorghe Flutur:

Numărul noilor cazuri de Covid-19 în judeţ e în scădere, iar al vindecărilor, în creştere

> La Sasca Mică, 82,5% dintre persoanele depistate pozitiv s-au vindecat > La Spitalul Judeţean au revenit în activitate 87% dintre medici

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că datele din ultimele zile arată un trend în scădere al numărului de persoane depistate pozitiv la testele pentru infecţia cu noul coronavirus, concomitent cu un trend pozitiv al numărului sucevenilor vindecaţi de Covid-19.

„Sunt date pe care le actualizăm şi care se vor constitui în argumente puternice în vederea luării deciziei de ieşire din carantină. Datele actuale arată foarte bine, în raport cu perioada intrării în carantină” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că în judeţ sunt 968 cazuri Covid-19 în evoluţie, cu 354 mai puţine decât în data de 4 mai, iar în zona carantinată sunt 409 cazuri, cu 125 mai puţine decât în urmă cu 3 zile.

Preşedintele CJ a menţionat că în cele opt localităţi limitrofe municipiului Suceava sunt 105 de cazuri, iar în municipiul Suceava mai sunt în evoluţie 304 cazuri.

El a mulţumit populaţiei pentru că a respectat normele şi recomandările, dar şi personalului medical, pentru implicarea în lupta pentru salvarea de vieţi.

Gheorghe Flutur a apreciat că situaţia din Spitalul Judeţean se apropie de normalitate, în condiţiile în care personalul medical – medici, asistente, infirmiere – a revenit în procent foarte mare „pe front”.

El a spus că la SJU Suceava au revenit în activitate 87% dintre medici, 77% dintre asistente şi 66% din personalul auxiliar, cu o medie de peste 75%.

El a mai declarat că la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihici Sasca Mică 82,5% dintre cei testaţi iniţial ca fiind pozitivi la noul coronavirus sunt vindecaţi, iar ceilalţi se simt bine, aşteptându-se ca şi pentru aceştia testele să se negativeze în următoarele zile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. POPORUL CEAUȘESCU ..SUCEAAAAVA!!! ÎN CINCINALUL URMĂTOR SE VOR ÎMBUNĂTĂȚI CONDIȚIILE!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: