Florin Irimescu (Vale Putna) despre relansarea economiei în judeţul Suceava:

Cred că cea mai mare problemă a pieţei va fi reacţia consumatorului

Administratorul Vale Putna, Florin Irimescu, a vorbit, ieri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, despre relansarea activităţilor economice în judeţ, în special în ceea ce priveşte industria alimentară şi cea turistică.

El a spus că firma sa are un palier de turism, prin gestionarea unui boutique hotel şi a unei unităţi de procesare a peştelui, fiind vorba despre produsele premiate naţional şi european realizate din procesarea păstrăvului.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte procesarea de peşte, lucrurile au mers normal în luna martie, dar în luna aprilie a fost „mai ciudat, în salturi”, pentru că şi la nivel de ţară logistica de livrare şi distribuire a produselor în magazine a fost afectată.

„Lucrurile trebuie gândite şi pe trimestre. Până în martie lucrurile au fost cât de cât normale. Trimestrul doi este afectat, iar în trimestrul trei e posibil să vedem o revigorare, dar din trimestrul patru vom vedea ce se întâmplă cu evoluţia pandemiei” a spus antreprenorul sucevean.

Florin Irimescu a adăugat că gestionează şi un boutique hotel cu şase camere pentru care existau rezervări, dar că două luni a fost perioadă de pauză.

„Noi avem rezervări în continuare valabile. Vara ar fi cumva acoperită” a spus antreprenorul, care a menţionat că soţia lui, cea care ţine legătura cu grupurile, a constatat că oamenii vor să vină, dar că au o mulţime de îngrijorări şi preocupări.

Astfel, aceştia spun că doresc să vină, că vor să păstreze rezervarea, dar trebuie să vadă cum vor face cu deplasarea, întrucât se pot deplasa doar câte trei şi nu ştiu cum o vor face.

„Aseară am auzit o declaraţie că s-ar rezolva şi ieşirea din judeţ şi din municipiu. Altfel, degeaba dăm drumul la hotel dacă oamenii nu se pot deplasa” a spus Florin Irimescu.

Totodată, el a menţionat că se vor respecta în continuare măsuri stricte de igienă în hotel, că în camere se va face curăţenie pentru fiecare grup şi că este pregătit cu dezinfectanţi, precizând că în fabrică se folosesc substanţe pentru igienizare.

„Din punctul nostru de vedere, suntem pregătiţi pentru a funcţiona în condiţii normale” a spus Irimescu.

Antreprenorul a mai declarat că în luna aprilie a fost nevoit să apeleze, parţial, la şomajul tehnic.

„Acum, în mai, parcă-şi mai dau drumul lucrurile, dar nu se poate spune dacă va merge spre bine. S-au schimbat şi modelele în piaţă de consum, vedem cum evoluează în continuare. Cred că cea mai mare problemă a pieţei va fi reacţia consumatorului” a spus Irimescu.

El a arătat că nu a constatat o reticenţă la produsele din Bucovina, ci chiar o solidarizare cu oamenii din Bucovina, nu a văzut o blamare.

„E adevărat că, atunci când lucrăm cu supermarketuri, avem şase supermarketuri cu care lucrăm, ne întreabă ce proceduri avem, cum facem să ne asigurăm că lucrurile sunt în regulă” a spus Irimescu.

El consideră că după reluarea activităţilor, în termen de 9 luni ar trebui să se simtă efectul de multiplicare.

„Singura problemă vor fi mentalitatea şi atitudinea. Dacă oamenii vor avea încredere să cheltuiască, dacă vor avea încredere să iasă din case. Nimeni nu ştie acum” a spus Florin Irimescu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI