Creştere cu aproape 25% a încasărilor de la contribuabilii suceveni 

>Edilul-şef Ion Lungu recomandă sucevenilor să treacă mai întâi pe la ghişee, să-şi clarifice rolurile şi declaraţiile de impunere, astfel încât să fie evitate situaţiile „delicate” >„Odată cu digitalizarea vom simplifica aceste metode, în aşa fel încât lumea să nu mai stea la coadă” a subliniat primarul, arătând că trei sferturi dintre ei au preferat plata la casieriile executivului  

 Contribuabilii din municipiul Suceava au făcut cozi încă din primele zile ale anului  pentru scăpa de dările către bugetul local. Primarul Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că încasările sunt mai mari decât cele din urmă cu un an, mulţi dintre suceveni voind să beneficieze de bonificaţia de 10% pentru plata integrală anticipată.

„În acest an, încasările merg bine comparativ cu anul trecut. Mă bucur că, încă din primele zile ale anului 2020, există oameni la ghişee. Acest lucru se întâmplă întotdeauna până pe 31 martie, când atât agenţii economici, cât şi cetăţenii  sunt încurajaţi prin bonificaţia de 10%. Sunt convins că, în acest ritm, pe 1 aprilie vom trece printr-un zero cu datoriile pe care Primăria le are la această dată” a evidenţiat ocupantul fotoliului administrativ din Areni.

În primele 7 zile din acest an, în care au fost deschise casieriile, în vistieria suceveană au intrat 1,98 de milioane de lei, faţă de 1,59 de milioane de lei în intervalul egal din 2019, ceea ce reprezintă o creştere de 24,34%. Cele mai mari continuă să fie încasările în numerar, respectiv cele de la ghişeele Primăriei, unde s-au achitat aproape trei sferturi din totalul adunat în cele 7 zile. Într-o pondere de 3,06%, plăţile au fost făcute prin intermediul aplicaţiei Ghişeul.ro, în timp ce 21,86% din impozitele şi taxele în cauză s-au încasat prin POS. În acest context, edilul-şef a făcut apel la suceveni să treacă, totuşi, pe ghişeele Primăriei pentru a-şi clarifica rolurile. Aceasta deoarece, spre exemplu, se înregistrează şi situaţii „delicate” în care autoturismele nefolosite nu sunt radiate, iar regimul impozitării locuinţelor rezidenţiale, nerezidenţiale, precum şi a celor cu dublă funcţiune nu este cunoscut. „Primăria are peste 100.000 de roluri, iar, până se va face o digitalizare perfectă şi vor fi sincronizate toate datele, este bine ca mai întâi  să fie lămurite declaraţiile de impunere. Recomand ca fiecare să vină să-şi lămurească situaţia rolului, iar odată cu digitalizarea vom simplifica aceste metode, astfel încât lumea să nu mai stea la coadă” a explicat Ion Lungu, menţionând că nu este de acord cu externalizarea acestui serviciu, întrucât pentru încasarea impozitelor şi taxelor în afara Primăriei trebuie plătite comisioane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: