Handbalul sucevean dă semne de revenire

Handbalul sucevean se află la un moment de răscruce, după ce în trecutul nu foarte îndepărtat au fost momente de rezonanţă, în care echipa locală a jucat o finală de cupă europeană şi s-a clasat pe locul 3 la final de Ligă Naţională. Lucrurile s-au schimbat, la fel ca şi generaţiile, iar după un sezon nereuşit, CSU Suceava a retrogradat din primul eşalon valoric al handbalului masculin românesc.

„Nu este cel mai bun moment cel în care ne aflăm, dar vrem să ajungem prin forţele noastre, din nou, la cel mai înalt nivel. Am mai fost acolo, ştim ce trebuie făcut şi ne dorim, la fel ca şi în trecut, să ne bazăm pe copiii noştri. Atunci am avut o generaţie de excepţie, pe scheletul căreia am construit un proiect ce s-a dovedit a fi viabil, după cum şi acum avem o echipă de juniori II la CSU Suceava care promite. Avem antrenori dintre noi, copii talentaţi din pepiniera proprie şi un ţel pe care putem să-l atingem”, a declarat coordonatorul secţiei de handbal a CSU Suceava, decanul Facultăţii de Educaţie şi Sport din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Petru Ghervan.

Handbaliştii suceveni au vacanţă până în data de 6 ianuarie, după care vor reveni la antrenamente. CSU Suceava este, la finele acestui an, pe primul loc în seria A a Diviziei A şi vizează promovarea.

„Nu pot să spun că a fost un campionat perfect până acum, dar ne-am străduit să ne prezentăm la un nivel bun. Nu mai sunt bucovineni, aşa cum au fost odată, dar ne descurcăm. Avem un lot foarte tânăr şi, aşa alambicat cum e el, a dat satisfacţii, pentru moment. Mai este mult de muncă până departe, însă suntem pe drumul cel bun. Pentru Divizia A suntem pregătiţi, oarecum, rămâne de văzut cum ar putea fi Liga Zimbrilor. Şansa noastră o reprezintă juniorii care vin din spate şi care se află pe primele locuri în campionatele lor. Cu bun-simţ, efort şi dăruire, ei pot ajunge la marea performanţă”, a declarat antrenorul echipei CSU Suceava, Adrian Chiruţ.

Clubul Sportiv Universitar Suceava a avut un an bun, cu rezultate notabile la toate secţiile. În 2019 s-au obţinut şase medalii la atletism, trei la nataţie şi este în top la handbal.

„La finele acestui an, CSU Suceava se poate lăuda cu performanţe de excepţie. La atletism, Alin Firfirică s-a calificat pentru jocurile olimpice, chiar dacă în acest moment nu mai este sportivul nostru. De asemenea, Marius Musteaţă a ajuns pe podiumul naţionalelor universitare şi nu numai, în vreme ce înotătorul Şerban Cotos a punctat şi el pentru palmaresul nostru. Ne propunem noi medalii prin aducerea în club de noi atleţi, prin progresul sportivilor care ne reprezintă deja şi ascensiunea echipelor de juniori la handbal masculin”, a completat directorul CSU Suceava, Sorin Raţă.

La unison, cei care au reprezentat CSU Suceava la bilanţul de final de an speră că vor prinde inaugurarea viitoarei săli polivalente din Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: