În cadrul „bugetării participative”

Proiecte de 3,5 milioane de euro propuse de suceveni spre finanţare în anul 2020

>Trei dintre ele au fost descalificate, deoarece nu respectau maximul de 100.000 de euro/proiect, unul ajungând la o valoare de 5 milioane de euro

 În cadrul procedurii de „bugetare participativă”, locuitorii municipiului Suceava au venit cu 32 de propuneri de proiecte care ar urma să fie finanţate dintr-un fond de un milion de euro, sumă rezervată acestei destinaţii.

Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că propunerile sunt axate, printre altele, pe mobilitate, siguranţă rutieră, infrastructură, spaţii verzi, locuri de joacă, digitalizare, asistenţă socială, activităţi sportive.

Deoarece nu au respectat condiţia privind limita maximă alocată unui proiect, trei dintre respectivele iniţiative au ieşit din competiţie.

„Din start, trei proiecte nu sunt eligibile, deoarece, conform regulamentului aprobat, valoarea unui proiect nu poate fi mai mare de 100.000 de euro” a anunţat Lungu.

Astfel, propunerea privind lărgirea şi asfaltarea drumului de la piaţa angro legume-fructe din Burdujeni este de circa un milion de euro, amenajarea de pasaje subterane şi supraterane pe arterele aglomerate din municipiu ar ajunge şi la 5 milioane de euro, iar reabilitarea şi modernizarea parcării de pe strada Mihai Viteazul ar costa aproximativ 200.000 de euro.

În cursă intră celelalte 29 de proiecte, pentru materializarea efectivă rămânând zece proiecte a câte 100.000 de euro fiecare. Valoarea totală a propunerile de proiecte venite de la suceveni atinge circa 3,5 milioane de euro, „prioritizarea fiind făcută în urma votului”, care va avea loc între 25 şi 29 noiembrie. În intervalul 2-13 decembrie sunt aşteptate contestaţiile, după 15 decembrie proiectele fiind introduse în proiectul de buget pe 2020.

„Iată că există interes pentru această modalitate de colaborare cu Primăria în cadrul «bugetării participative». Conform regulamentului, vom face clasamentul final, vom trece la implementarea proiectelor, cele anterioare aflându-se deja în diferite stadii” a declarat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI