Primarul Ion Lungu, încrezător după discuţiile cu premierul Ludovic Orban

> Bugetul anului viitor va fi aprobat până la sfârşitul lui 2019, 65% din impozitul pe venit va ajunge la primării, iar jumătate din cheltuielile sociale ale primăriilor vor fi suportate de Guvern

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), a declarat, marţi seara, după întâlnirea pe care reprezentanţii municipiilor din România au avut-o cu premierul Ludovic Orban şi cu o parte a echipei guvernamentale, că actualul guvern este deschis pentru rezolvarea problemelor localităţilor.

El a explicat că în urma discuţiilor cu primul ministru Ludovic Orban, la care a fost prezentă şi o parte din echipa guvernamentală, s-a stabilit că bugetul de stat pentru anul 2019 va fi aprobat până la data de 31 decembrie 2019.

Totodată, Ion Lungu a arătat că o sursă importantă pentru bugetele locale o reprezintă impozitul pe venit, iar, în urma discuţiilor cu premierul, 65% din acest impozit va fi alocat primăriilor.

Mai mult, a spus Ion Lungu, în urma discuţiilor cu primul ministru s-a convenit ca peste 50% din cheltuielile sociale ale autorităţilor locale să fie preluate de către Guvern.

Primarul Sucevei a menţionat că pentru celelalte probleme prezentate de primarii de municipii – privind absorbţia de fonduri europene, privind descentralizarea administraţiei publice, transferul către autorităţile locale a caselor de cultură – se va face o comisie mixtă Guvern – AMR, care le va analiza.

„Primarii de municipii au apreciat deschiderea Guvernului Orban pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: