Primarul Ion Lungu, încrezător după discuţiile cu premierul Ludovic Orban

> Bugetul anului viitor va fi aprobat până la sfârşitul lui 2019, 65% din impozitul pe venit va ajunge la primării, iar jumătate din cheltuielile sociale ale primăriilor vor fi suportate de Guvern

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), a declarat, marţi seara, după întâlnirea pe care reprezentanţii municipiilor din România au avut-o cu premierul Ludovic Orban şi cu o parte a echipei guvernamentale, că actualul guvern este deschis pentru rezolvarea problemelor localităţilor.

El a explicat că în urma discuţiilor cu primul ministru Ludovic Orban, la care a fost prezentă şi o parte din echipa guvernamentală, s-a stabilit că bugetul de stat pentru anul 2019 va fi aprobat până la data de 31 decembrie 2019.

Totodată, Ion Lungu a arătat că o sursă importantă pentru bugetele locale o reprezintă impozitul pe venit, iar, în urma discuţiilor cu premierul, 65% din acest impozit va fi alocat primăriilor.

Mai mult, a spus Ion Lungu, în urma discuţiilor cu primul ministru s-a convenit ca peste 50% din cheltuielile sociale ale autorităţilor locale să fie preluate de către Guvern.

Primarul Sucevei a menţionat că pentru celelalte probleme prezentate de primarii de municipii – privind absorbţia de fonduri europene, privind descentralizarea administraţiei publice, transferul către autorităţile locale a caselor de cultură – se va face o comisie mixtă Guvern – AMR, care le va analiza.

„Primarii de municipii au apreciat deschiderea Guvernului Orban pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI