Comerţ ambulant lichidat

 Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită, generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură o legătură facilă cu ieşirile din judeţe, transmite Poliţia Judeţeană Suceava.

Sursa citată arată că şi în cursul zilei de sâmbătă poliţiştii au identificat trei bărbaţi care efectuau acte de comerţ ambulant şi pătrundeau în diferite curţi şi anexe din mediul rural sub acest pretext.

Astfel, sâmbătă la ora 11, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Gălăneşti, a identificat trei bărbaţi care comercializau ambulant diferite obiecte de uz casnic.

În urma legitimării s-a stabilit că cele trei persoane aveau 34, 18 şi, respectiv, 16 ani, toţi fiind din oraşul Dărmăneşti din judeţul Bacău. Nici unul dintre aceştia nu a putut prezenta documente din care să rezulte legalitatea desfăşurării acestei activităţi.

Cele trei persoane identificate au fost conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti în vederea luării măsurilor legale care se impun.

În continuare, întrucât bunurile expuse spre vânzare nu au fost justificate conform legii, iar persoanele nu au putut face dovada desfăşurării actelor de comerţ în mod legal, s-a dispus sancţionarea contravenţională a acestora conform Legii 12/1990 R cu trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 5000 de lei, cât şi confiscarea bunurilor identificate.

Valoarea totală a bunurilor este de aproximativ 1000 lei, fiind confiscate 10 oale emailate, 26 găleţi a câte 10 litri şi 32 ligheane din masă plastică cu capacitatea de 15 litri.

Totodată, în baza ordonanţei motivate aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, unde au fost introduşi în bazele de date.

Bunurile confiscate urmează a fi depuse la camera de corpuri delicte, precizează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: