Odată cu temperaturile nocturne coborâte

Thermonet începe manevrele de pregătire a perioadei de încălzire a locuinţelor

> În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, încălzirea locuinţelor a început pe 4 octombrie, iar anul trecut operatorul anunţa că furniza agent termic la parametri optimi din 15 octombrie > Debranşarea în lipsa avizului şi procesului-verbal ale furnizorului de energie termică este sancţionată cu taxe suplimentare şi amenzi, atrage atenţia directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan

 Pe fondul valului polar de aer rece anunţat pentru nordul Moldovei pentru zilele următoare, conducerea Thermonet Suceava, prestatorul serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură din municipiul Suceava, anunţă începerea pregătirilor pentru încălzirea locuinţelor.

Printr-un comunicat de presă, directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan aduce la cunoştinţa sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare că, în intervalul 1-11 octombrie, se va proceda la umplerea etapizată a instalaţiilor de încălzire din reţeaua secundară, inclusiv a celor interioare din blocurile de locuinţe. Încărcarea respectivelor instalaţii se va face pe puncte termice, prioritate având cele la care sunt arondate şcoli, grădiniţe, cămine pentru elevi, cămine pentru studenţi, precum şi instituţii medicale. Conducerea Thermonet recomandă consumatorilor casnici să verifice cu atenţie instalaţiile din apartamente, de pe casele scărilor, dar şi din subsolul blocurilor, astfel încât să fie evitate inundaţiile care ar putea fi cauzate de robinete de golire rămase deschise, precum şi de unele intervenţii neautorizate.

„Reamintim că eventualele debranşări de la sistemul centralizat se pot realiza doar în sezonul cald, data-limită pentru intervenţiile în instalaţii fiind cea de încărcare a circuitului de încălzire, respectiv 30 septembrie. Fiecare solicitant trebuie să deţină, printre alte documente, avizul şi procesul-verbal de debranşare întocmite de furnizorul de energie termică. Lipsa acestor documente duce la nerecunoaşterea legalităţii debranşării şi achitarea, de către cei în cauză, a unor taxe suplimentare şi amenzi” pune în vedere directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan.

Anul trecut, Thermonet anunţa că furniza agent termic la parametri optimi şi la toate punctele termice încă din 15 octombrie. În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, încălzirea locuinţelor a început pe 4 octombrie. Thermonet a preluat sistemul de distribuire, transport şi furnizare a energiei termice pe 15 octombrie 2015, zi în care s-a confruntat şi cu prima avarie majoră la magistrala de pe Calea Unirii, defecţiunea lăsându-se şi cu întreruperea încălzirii. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, perioada de încălzire a locuinţelor demarează la 15 octombrie. Însă în condiţiile în care, timp de 3 zile consecutiv, la ora 6 dimineaţa, media temperaturile coboară sub 10 grade Celsius, căldura poate fi furnizată şi mai înainte de această dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: