Ovidiu Milici este preşedintele interimar al ALDE Suceava

Biroul Politic Naţional al ALDE a luat act, vineri după-amiază, că deputatul de Suceava Alexandru Băişanu şi-a pierdut calitatea de membru de partid pentru că a susţinut, public, PSD, partid cu care ALDE nu este în alianţă politică.

Potrivit Statutului ALDE, calitatea de membru al ALDE se pierde prin demisie, radiere şi excludere.

Radierea din partid intervine ca urmare a neplăţii cotizaţiei sau a contribuţiilor stabilite în conformitate cu art. 103, timp de mai mult de şase luni; înscrierea în alt partid; aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală sau interzicerea exercitării drepturilor politice şi cetăţeneşti prin hotărâre judecătorească.

În locul lui Băişanu a fost numit, interimar, preşedinte al ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici.

Decizia conducerii ALDE vine după ce Alexandru Băişanu a acceptat să fie nominalizat de Viorica Dăncilă în funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul, deşi ALDE a decis ieşirea de la guvernare.

Alexandru Băişanu a anunţat că va contesta în instanţă decizia prin care a fost radiat din rândul membrilor ALDE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: