Deschiderea anului şcolar la Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” Suceava

Ieri, 9 septembrie, elevii Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava au participat împreună cu întreg corpul profesoral la deschiderea noului an şcolar, precum şi la sfinţirea corpului de internat al Seminarului.

De faţă s-au aflat oficialităţi locale şi judeţene, preoţi protopopi precum şi familiile elevilor.

Serviciul religios şi sfinţirea corpului de internat au fost săvârşite de ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, precum şi de PS Părinte Damaschin, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Răspunsurile de la strană au fost date de corul Seminarului.

Cuvântul de învăţătură al ÎPS Părinte Pimen s-a adresat în primul rând elevilor seminarişti, pe care i-a îndemnat spre studiu şi aprofundare temeinică a învăţăturii Bisericii.

Primarul oraşului, Ion Lungu, a evidenţiat în cuvântul său câţiva elevi seminarişti cu rezultate meritorii la învăţătură.

 La final, pentru toţi participanţii de faţă la eveniment, pentru cei doi ierarhi şi întreg corpul profesoral, întreaga asistenţă a cântat „Mulţi ani trăiască!”.

Construcţia noului Seminar Teologic din Suceava a început la 16 iunie 2017, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Ea a continuat până în anul acesta, când s-a dat în folosinţă internatul, corp separat, pe trei nivele. Fiecare cameră este amenajată pentru 2-3 elevi şi are corp sanitar inclus. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: