Aeromodelism

Sportivii de la CSTA Suceava, medaliaţi la Campionatele Europene de modele spaţiale

Pe terenul special amenajat din comuna Costeşti (Buzău) s-au desfăşurat, la finele lunii august, Campionatele Europene de modele spaţiale, competiţie organizată de Federaţia Aeronautică Internaţională, Federaţia Română de Modelism, Primăria Municipiului Buzău şi Primăria comunei Costeşti.

La acest campionat au participat 136 de sportivi din 20 de ţări. Din lotul României au făcut parte şi cinci sportivi de la CSTA Suceava, doi la categoria seniori, care au concurat la trei probe, şi trei la categoria juniori, care au concurat la patru probe. Probele de concurs au avut loc în condiţii nu chiar prielnice pentru acest sport, temperaturi de 32 de grade şi vânt de 7-8m/s, ceea ce a făcut dificilă recuperarea modelelor.

Ca de fiecare dată, sportivii suceveni s-au numărat printre protagoniştii concursului. Liviu Alexandru Botuşan a cucerit medalia de argint şi titlul de vicecampion european la clasa S3A (model de durată cu paraşuta) la individual, iar echipa României a obţinut locul 4.

La juniori, Negrea Constantin a cucerit locul 2 împreună cu echipa României la clasa S4A (rachetoplane). Ioan Catargiu şi Nicu Vranău au ocupat locul 6 la clasele S4 şi, respectiv, S6A. Un alt sportiv sucevean, pretendent la medalii, a fost urmărit de ghinion ratând podiumul de premiere din cauza faptului că modelul său a luat contact cu sârmele de înaltă tensiune, rămânând suspendat. CSTA Suceava a dat încă o dată dovadă că are sportivi de valoare şi şcoala aeromodelismului bucovinean are resurse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: