Pe fondul tragediei din Caracal

Măsuri de creştere a gradului de siguranţă în toate cartierele Sucevei

> Pe lângă asigurarea iluminatului public, se va extinde supravegherea cu camere video şi se va suplimenta numărul de patrule mixte de agenţi locali, cu jandarmi şi poliţişti naţionali > „Pentru noi siguranţa cetăţenilor este o prioritate şi vom face tot ce este posibil, în aşa fel încât în Suceava să nu avem parte de asemenea evenimente” declară primarul Ion Lungu, menţionând că municipiul este printre puţinele cu patrule nocturne ale Poliţiei Locale

 Reţelele de iluminat public din municipiul Suceava sunt în plin proces de extindere. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Sucevei, Ion Lungu, el precizând că, în acest sens, au fost încheiate deja contractele de servicii. În cauză sunt străzile Victoriei, Decebal, Izvoarele Cetăţii, Măgurii şi Ion Irimescu, edilul-şef reliefând că demersurile au fost demarate cu mai mult timp în urmă, acum venind rândul execuţiei propriu-zise.

Pe fondul nedoritelor evenimente din Caracal, cele referitoare la răpirea şi posibila ucidere a două tinere, Ion Lungu a ţinut să arate că Primăria ia măsuri de creştere a gradului de siguranţă în toate cartierele urbei reşedinţă, pe lângă asigurarea iluminatului public vizată fiind extinderea supravegherii cu camere video, cât şi suplimentarea numărului patrulelor de oameni ai ordinii şi liniştii publice.

„Municipiul Suceava îşi propune, în continuare, să facă eforturi pentru extinderea reţelelor de iluminat public, montarea de camere video şi trimiterea a cât mai multe patrule pe teren, în vederea asigurării unui plus de siguranţă a cetăţenilor. Suceava este unul dintre puţinele oraşe care are patrule ale Poliţiei Locale. În altele, având în vedere că nu sunt plătite orele suplimentare, poliţiştii locali lucrează în două schimburi, până la ora 22, considerându-se că în acest moment atribuţiile trebuie preluate de Poliţia Naţională. Noi nu facem aşa, suntem într-o colaborare bună cu Poliţia Naţională şi cu Jandarmeria şi vrem să mărim numărul acestor patrule. Pentru noi, siguranţa cetăţenilor este o prioritate şi vom face tot ce este posibil, în aşa fel încât în Suceava să nu avem parte de asemenea evenimente” a precizat Ion Lungu.

Primăria Suceava va scoate la concurs patru posturi de poliţist local, acestea fiind comunicate de către Prefectură, ca urmare a creşterii numărului de locuitori ai municipiului.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Da pe str. Gavril Tudoras la B4, unde sunt si cabinetele medicale este dezastru cat de striicata este. Poate se rezolva ceva si aici pina nu se intampla ceva rau dlle Lungu.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: