Cezar’s

Râzând de greşeli

Cifru. Cine ştie să descifreze privirile femeilor nu mai are nimic de învăţat. (William Shakespeare)

Constatare. „Suntem din ce în ce mai fideli infidelităţii.” (Hasier Agirre)

Deosebire. „Bărbaţii vor să fie prima dragoste pentru femei, în timp ce femeile vor să fie ultima dragoste pentru bărbaţi.” (Oscar Wilde)

Doamna profesoară. „Doamnă profesoară, n-aţi ieşit la pensie, vi s-a părut:/ este o chestiune de vârstă, vă rog, chiar dacă asta v-a durut./ Dumneavoastră îmi predaţi în continuare, ca-n vremurile de glorii/ când lecturile suplimentare nu erau atât de obligatorii./ Pentru că povesteaţi ore-ntregi romane unor copii/ ce-ar fi vrut să sune de ieşire tocmai a doua zi./ Ne-aţi aşteptat să trecem odată pe la şcoală, o ştim,/ dar nu găseam cuvinte potrivite să vă bucurăm, să vă mulţumim…/ Ştiţi, noi mai facem şi în viaţă câte-o greşeală de ortografie/ şi mai trecem pe curat maculatoarele din copilărie./ De aceea imaginaţi-vă că suntem cu toţii la clase:/ Deliu, Tocaci, Crăciunescu, Nicolescu, Spiridon, Tănase…/ Dumneavoastră povestiţi-ne ceva, despre ce vreţi./ noi prin sugestii am influenţat elevul de serviciu să nu sune de pensie./ Suntem în bănci, cuminţi, vă ascultăm, vă sărutăm pe inimă, pe mână…/ Pentru că nu pot fi pensionate Limba şi literatura română.” (Nicolae Alexandru-Vest, „Limba şi literatura română”)

Fete. „Fetele, când ajung femei, ori se pregătesc să se transforme în cocote, ori îşi transformă iubitul într-un pui.” (Mircea Eliade)

Fiu (al lui Bin Laden). – Dar de ce eşti supărat, fiule? – Am luat nota 3 la teză, tată… – Dar de ce, fiule!? – Păiii… am scris că Pentagonul şi Casa Albă nu există. – Stai liniştit, băiete! Rezolvă tata, problema…

Games. Unii oameni tratează o relaţie de cuplu ca un joc video. Când se plictisesc de joc, îşi înşală partenerul.

Gelozie. „Poate că gelozia le plictiseşte pe femei, dar lipsa ei le omoară de-a dreptul.” (Alfred Capus)

Ilicit. „Iubirea este întotdeauna ilicită. Iubirea legală este o iubire care a murit. (…) iubirea nu se înscrie în banal. Când iubirea se cufundă în cotidian ea se răceşte şi treptat se stinge. (…) Lumea n-ar trebui să ştie că două fiinţe se iubesc.” (Nikolai Berdiaev)

Imposibil. „E imposibil să ghiceşti câţi bani are de gând să cheltuie o femeie.” (Albert Willemetz)

Joburi. „Mama îmi spunea că este destul de simplu să îţi păstrezi soţul: trebuie să fii o servitoare în sufragerie, o bucătăreasă în bucătărie şi o târfă în dormitor. Cred că am să le angajez pe primele două şi voi avea grijă de treaba din dormitor.” (Jerry Hall)

Medicină. Un ascultător: de ce Adam şi Eva au trăit peste 800 de ani, iar astăzi omul nu trăieşte mai mult de 100 de ani ? Radio Erevan: Deoarece, între timp, medicina a progresat foarte mult!

Natural. Aseară, ieşeam în oraş cu nevastă-mea. Şi-a dat cu cremă, fond de ten, creion de ochi, mascara, fard de pleoape, pudră de obraz, creion de sprâncene, ruj de buze, s-a întors spre mine şi, apoi, m-a întrebat: Arăt natural?

Optimist. „Un pesismist este un bărbat care crede că toate femeile sunt rele. Un optimist, unul care speră că aşa sunt.” (Chauncey Depew)

Paradoxuri. Cheltuim mai mult, dar avem mai puţin. Avem case mai mari, dar familii mai mici, mai multe facilităţi, dar mai puţin timp. Avem un statut mai înalt, dar mai puţin sens şi apreciere, deţinem mai multe cunoştinţe, dar mai puţină judecată; avem mai mulţi experţi, însă… mult mai multe probleme; medicina este mai avansată, dar avem mult mai multe probleme de sănătate.

Răzbunare. „El s-a dus la «una mică»/ Iar consoarta, drept sfidare,/ Fără niciun pic de frică/ A plecat la… «una mare!»” (Mihai Enachi)

Sărut. „Sunt de acord cu obiceiul care spune că bărbatul trebuie să sărute mâna femeii când o întâlneşte prima dată. De undeva tot trebuie să înceapă.” (Sacha Guitry)

Shakespeare. „Râzând de propriile-ţi greşeli, îţi poţi lungi viaţa.” (Shakespeare) „Râzând de greşelile nevestei tale, îţi vei scurta viaţa.” (Nevasta lui Shakespeare)

Şefa. Într-o firmă, 4 femei la birou, Şefa (nu se specifică ce culoare de păr are) şi 3 angajate: una blondă, una brunetă şi una roşcată. De la o vreme, şefa pleacă întotdeauna mai devreme de la birou. Într-o zi, fetele se gândesc că dacă tot pleacă şefa mai devreme să plece şi ele. Bruneta şi roşcata merg la cumpărături, blonda se duce acasă. Ajunsă acasă, blonda aude zgomote în dormitor şi o vede pe şefă în pat cu soţul ei. Tiptil, se retrage din casă fără să zică nimic. A doua zi, şefa pleacă iar cu două ore mai devreme de la birou. Şi bruneta, şi roşcata vor să plece: Hai, tu nu pleci? îi spun ele blondei. Nu, nu plec, că ieri era cât pe ce să mă prindă şefa…

Viteză. „Dacă soţul şi soţia merg împreună pe stradă, cel care merge mai repede e mai supărat.” (Victor Borge)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: