La sfârşitul clasei a VIII-a

Peste 6500 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la evaluarea naţională

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat că în perioada 3 – 7 iunie a.c. s-a desfăşurat înscrierea candidaţilor la evaluarea naţională la finalul clasei a VIII-a.

El a spus că în judeţ s-au înscris 6586 de candidaţi pentru evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Anuţei a precizat că probele scrise ale evaluării naţionale se vor desfăşura în 158 de centre de examen, în judeţ urmând să funcţioneze două centre de evaluare la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” şi la Şcoala Gimnazială Nr.1 Suceava.

Calendarul evaluării naţionale 2019 prevede că în data de 18 iunie va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, în data de 20 iunie se va desfăşura probă scrisă la matematică, iar în data de 21 iunie, proba scrisă la limba şi literatura maternă. Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 12) este prevăzută pentru data de 25 iunie, în aceeaşi zi urmând să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 14 – 20. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 26 – 28 iunie, rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor urmând a fi afişate în data de 29 iunie.

Potrivit MEN, media obţinută de candidaţi la evaluarea naţională la clasa a VIII-a reprezintă un criteriu esenţial pentru admiterea elevilor în învăţământul liceal.

În planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2019 – 2020, în judeţul Suceava sunt prevăzute 182 de clase a IX-a în învăţământul liceal – cursuri de zi cu 5096 de locuri, dintre care 95 de locuri rezervate pentru romi; în învăţământul liceal – cursuri serale sunt prevăzute trei clase a IX-a cu 84 de locuri; în învăţământul liceal cursuri cu frecvenţă redusă sunt cinci clase a IX-a cu 140 de locuri; în învăţământul liceal special este o clasă a IX-a cu opt locuri.

În învăţământul profesional de stat sunt prevăzute 64 de clase cu 1792 de locuri, dintre care 44 sunt rezervate pentru romi; pentru învăţământul profesional – învăţământul special sunt zece clase a IX-a cu 120 e locuri, dintre care două locuri rezervate pentru romi; în învăţământul dual sunt 13 clase cu 356 de locuri, dintre care zece locuri rezervate pentru romi.

Informaţiile privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2019 – 2020 pot fi consultate pe site-ul IŞJ Suceava, în secţiunea „Broşura de admitere”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: