Învăţătoarea de neuitat

Este vorba de doamna Reghina Nicoleta Gălăţan de la Şcoala Nr. 1 Gura Humorului.

 De ce va rămâne distinsa doamnă în memoria foştilor ei elevi?

Este o întrebare firească, legată de titlul însemnării. Doamna învăţătoare îşi încheie cariera de dascăl după 41 de ani de serviciu. Subliniez mai întâi faptul că şi-a dăruit aceşti ani elevilor, reuşind să se apropie de sufletele lor pentru a obţine succese la învăţătură, cultivându-le respectul faţă de oameni, cultul prieteniei, cu alte cuvinte vizând o comportare civilizată în societate. Cu clasa a IV-a B îşi va încheia menirea de dascăl. Mă voi referi îndeosebi la generaţia de elevi de dinaintea pensionării, dar, în general, ceea ce voi spune este valabil pentru toate generaţiile doamnei învăţătoare. Spre a-şi însuşi cunoştinţele necesare pentru viaţă a realizat cu elevii ei şi nenumărate activităţi extraşcolare. A vizitat cu aceştia Grădina Zoologică din Rădăuţi, Planetariul, muzeele de istorie şi al ştiinţelor naturii din Suceava. La Iaşi, elevii au vizitat Grădina Botanică, Bojdeuca lui Creangă, Parcul Copou, admirând şi teiul lui Eminescu. La Braşov au poposit la Biserica Neagră, la Castelul Bran, iar în Munţii Bucegi, în vecinătatea Babelor şi a Sfinxului, a avut loc premierea elevilor fruntaşi la învăţătură.

În fiecare an, cu ocazia Zilelor Şcolii Nr. 1 Gura Humorului, doamna învăţătoare a pregătit cu elevii săi un program de dansuri: unguresc, grecesc, rusesc şi modern.

Mai amintesc în încheiere rezultatele foarte bune la evaluările naţionale ale elevilor din clasa a II-a şi a IV-a.

Am spicuit în câteva rânduri doar unele aspecte din excelenta activitate profesională a doamnei Gălăţan, care poate fi un model de conduită profesională şi morală şi pentru alte cadre didactice.

Atât elevii cât, şi părinţii lor vă mulţumesc! Nu vă vom uita nicicând! (DECEBAL ALEXANDRU SEUL)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI