La Suceava, Repatriot Summit – Bucovina 2019

> În cadrul manifestării va avea loc şi Gala Top 100 Români de Pretutindeni > Iniţiatorul Repatriot: Organizăm summitul la Suceava pentru a-l onora pe Gheorghe Flutur, primul care a lansat un program pentru diaspora

 Aproximativ 300 de oameni de afaceri români din străinătate vor participa în perioada 3-6 octombrie la cel de-al patrulea summit Repatriot care va fi organizat la Suceava.

Iniţiatorul proiectului Repatriot, Marius Bostan, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Repatriot îşi propune conectarea diasporei cu ţara şi că summitul din acest an al Repatriot va fi organizat la Suceava pentru a-l onora pe Gheorghe Flutur, pionier în programe pentru diaspora.

El a spus că Gheorghe Flutur onorează în fiecare an, timp de o lună, diaspora suceveană şi că este singurul preşedinte de consiliu judeţean care trimite, periodic, mesaje publice către diaspora.

Potrivit acestuia, peste 300 de oameni de afaceri români cu afaceri în străinătate fac parte din această organizaţie, care îşi propune conectarea diasporei cu ţara.

„Trebuie să acţionăm în mod direct pentru o Românie mai bună şi prin exemplul nostru personal. Repatriot este o acţiune intensă de conectare a diasporei cu ţara”, a spus Marius Bostan.

El a arătat că dacă 10.000 de antreprenori români din străinătate investesc în ţară vor putea aduce o contribuţie de minimum 1,5 la sută din PIB.

Bostan a anunţat că a lansat un apel către toate primăriile din România, prin care li se cere să se conecteze mai puternic cu diaspora, subliniind că diaspora românească a trimis în ţară până acum peste 100 de miliarde de euro.

El a mai spus că românii sunt cea mai mare valoare a României şi că scopul Repatriot este să ia legătura cu cât mai mulţi antreprenori din străinătate pentru a-i determina să investească în ţară.

Bostan a explicat că se poate realiza a doua emigrare, dar în sens invers, că românii plecaţi în străinătate sunt dezamăgiţi de administraţia centrală şi că acum se încearcă compensarea deficitului de încredere prin implicarea administraţiei locale.

Totodată, el a spus că la Repatriot Summit Bucovina 2019 vor fi onoraţi 100 de români remarcabili din toată lumea.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că diaspora este foarte importantă şi a amintit că, spre exemplu, curse aeriene de pe aeroportul Suceava au fost iniţiate ca urmare a implicării diasporei sucevene.

Flutur a spus că orice acţiune care aduce investitori în judeţul Suceava este binevenită şi că va fi organizată şi o promovare turistică a Bucovinei.

El a salutat ideea de a implica administraţia publică în aceste acţiuni, judeţul Suceava având o activitate de pionierat în ceea ce priveşte susţinerea diasporei. El a amintit şi de faptul că anul trecut 40 de suceveni din străinătate cu realizări remarcabile au primit Meritul Bucovinei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: