PSD Suceava 2020

Dotarea cu autobuze electrice a TPL a ajuns la faza de semnare a contractului de finanţare

> „Proiectul mare pentru achiziţionarea de autobuze electrice a trecut de partea de evaluare tehnică şi financiară, fiind eligibil şi putând să meargă la contractare” a anunţat primarul Ion Lungu

Proiectul „Sistem integrat de transport ecologic” al municipiului Suceava a lăsat în urmă, cu succes, încă o etapă, respectiv cea a evaluării tehnico-financiare. Aceasta după ce, la finele lunii februarie, Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, cu sediul la Piatra Neamţ, informa autorităţile administraţiei publice locale sucevene că fusese trecută prima fază, cea de admitere. De altfel, Suceava se situează printre primele cinci municipii din ţară care au realizat şi depus documentaţia necesară atragerii finanţării europene nerambursabile pe toate axele din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Am primit aprobare de la ADR Nord-Est, precum că proiectul mare pentru achiziţionarea de autobuze a trecut de partea de evaluare tehnică şi financiară, este eligibil şi poate să meargă la contractare. Mult a fost, puţin mai este, prin acest proiect urmând a fi refăcute toate indicatoarele de trasee şi vor fi introduse mijloacele moderne de tiketing. Mai mult de atât, mai sunt veşti bune, acelea că înainte de Paşte vor veni şi cele cinci autobuze electrice, chiar dacă sunt de capacitate mică” a precizat primarul Ion Lungu.

Prin urmare, prin proiectul depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est încă din luna noiembrie 2018, Primăria Suceava este pe cale să acceseze 25,4 de milioane de lei, bani ce vor fi destinaţi achiziţionării a 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de monitorizare în trafic a flotelor. Autorităţile sucevene aveau gata proiectul „Sistem integrat de transport ecologic” încă din iarna lui 2017, însă mari primării din ţară au cerut amânarea termenului de depunere. La finele anului 2018, Ion Lungu credea că jumătatea anului 2019 ar fi un termen realist pentru furnizarea autobuzelor în cauză, cu condiţia ca respectivul câştigător al licitaţiei să nu fie contestat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: