Acţiune de ecologizare în Parcul Şipote

 În Parcul Şipote din municipiul Suceava s-a desfăşurat, luni, o acţiune de ecologizare prin care s-a sărbătorit Ziua Pământului.

Acţiunea a fost organizată, în parteneriat, de Direcţia Silvică Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, în baza protocolului semnat la nivel naţional de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

La activitate au participat aproximativ 65 de persoane, angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava, ai Ocolului Silvic Pătrăuţi, ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava, dar şi voluntari specializaţi în lucrul în zona forestieră. De asemenea, la eveniment au luat parte cu entuziasm elevi şi studenţi reprezentând mai multe organizaţii neguvernamentale judeţene de tineret: Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava, Clubul Interact Suceava Bucovina şi Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava. În urma parcurgerii traseului pietonal din Parcul Şipote până la statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare şi scările de acces din pădure, s-au strâns aproximativ 50 de saci de deşeuri, în special sticle şi materiale plastice, aruncate în vegetaţia de pe traseu.

Elevii şi studenţii suceveni au remarcat că o parte a zonei s-a prezentat curată, fapt datorat acţiunii de ecologizare organizate de Direcţia Silvică în urmă cu două săptămâni, dar au remarcat şi că zona scărilor de metal şi a celor de beton este plină de deşeuri aruncate de cei care parcurg aceste trasee spre Cetatea de Scaun sau statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare.

„Din păcate, lipsa coşurilor de gunoi este unul din factorii principali ai resturilor aruncate în vegetaţie, evident, pe lângă minima educaţie civică de care ar trebui să dea dovadă unii vizitatori ai zonei” au concluzionat participanţii la acţiune. Deşeurile colectate au fost transportate la un centru specializat, în vederea reciclării. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI