Pentru a argumenta demersul lor în CJ Suceava

Contestatarii Bucovina Rock Castle au citit versete din Biblie

> Contestaţia lor a fost respinsă

 Contestatarii Bucovina Rock Castle şi ai Festivalului Medieval au citit versete din Biblie, au venit cu argumente numerologice şi cu Vechiul Testament pentru a-i convinge pe consilierii judeţeni să blocheze finanţarea manifestărilor din Cetatea de Scaun a Sucevei.

Unul dintre ei a susţinut că şi directorul Direcţiei pentru Cultură, Aurel Buzincu, i-ar fi spus că este împotriva acţiunilor care se fac în Cetatea de Scaun.

El a spus că au fost deranjaţi până la ora 4 dimineaţa şi că, dacă se invocă dreptul la liberă exprimare, ar trebui să se respecte dreptul lui de a dormi.

„Dacă noi, cultul neoprotestant din Suceava, am fi avut concert până la 3 noaptea, am fi fost înjuraţi” a spus el.

Pentru a-şi susţine demersul, contestatarii au spus că Suceava este situată la 47 de grade latitudine nordică, că acesta este şi numărul anilor de domnie a lui Ştefan cel Mare, că 4 este numărul de evanghelii, dar au prezentat şi argumente din Vechiul Testament şi au citit versete din Biblie.

Reprezentanţii mai multor organizaţii culturale din municipiul Suceava au respins toate argumentele lor şi au susţinut organizarea în continuare a Bucovina Rock Castle, remarcând totodată că nu au existat probleme când cultul neoprotestant a organizat concerte pe stadion.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că el are deschidere totală faţă de societatea civilă şi a făcut un apel la înţelepciune şi toleranţă. „Rolul nostru este să încurajăm toleranţa şi să-l înţelegem şi pe cel care are altă părere decât mine. Majorităţile să înţeleagă minorităţile” a spus Flutur.

Preşedintele CJ a arătat că dacă o tânără generaţie vrea altceva, el crede că este bine să fie ascultată, iar în limitele cadrului legal să fie lăsată să se desfăşoare, respectându-le drepturile, care sunt garantate de Constituţie.

Contestaţia a fost respinsă cu 28 de voturi şi opt abţineri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: