Ioan Bălan, în Parlament:

Creşterile de venituri din ultimii 2 ani s-au făcut praf şi pulbere în faţa avalanşei de creşteri de preţuri

Alimentele au ajuns să aibă preţuri şi cu peste 20% mai mari, facturile la energie sunt mai mari cu 25%, cele la gaze cu peste 15%, iar serviciile de telefonie mobilă, internet şi televiziune vor creşte şi mai mult, arată deputatul PNL

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, în Parlament, că modelul economic al PSD – ALDE a eşuat complet, iar creşterile de venituri s-au făcut praf în urma avalanşei de creşteri de preţuri.

„În cursul săptămânii trecute, Institutul Naţional de Statistică (INS) ne-a făcut cunoscute două cifre extrem de îngrijorătoare pentru economia ţării noastre. În primul rând, numai în primele două luni ale anului 2019, România a reuşit să importe cantităţi uriaşe de mărfuri, bătând chiar şi recordul negativ de anul trecut. Deficitul balanţei comerciale a ajuns la 2,4 miliarde euro, arătându-ne că ţara supravieţuieşte numai prin importuri” a spus Ioan Bălan.

El a arătat că tot INS a informat că România este pentru al treilea an consecutiv campioană la creşterea preţurilor, având cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, cei mai vulnerabili angajaţi şi cei mai săraci pensionari.

„Acest lucru l-am tot constatat pe pielea noastră atunci când am mers la magazin şi am observat că preţurile cresc de la o săptămână la alta, iar uneori chiar şi de la o zi la alta” a spus Bălan.

El a precizat că modelul economic prin care PSD – ALDE a spus că va aduce prosperitatea a eşuat cu totul. „Creşterile de venituri din ultimii 2 ani s-au făcut praf şi pulbere în faţa avalanşei de creşteri de preţuri. Alimentele au ajuns să aibă preţuri şi cu peste 20% mai mari, facturile la energie sunt mai mari cu 25%, cele la gaze cu peste 15%, iar serviciile de telefonie mobilă, internet şi televiziune vor creşte şi mai mult, din cauza taxelor introduse prin Ordonanţa Lăcomiei PSD – ALDE. Niciunul dintre liderii actualei majorităţi de guvernare nu vrea să înţeleagă faptul că politicile greşite au şubrezit economia. Cu toţii dau nedumeriţi din umeri şi par să nu priceapă de ce preţurile care cresc necontenit găuresc buzunarele tuturor cetăţenilor români” a spus deputatul liberal.

Potrivit lui, modelul economic „păgubos” pe care l-a pus în practică Dragnea, ajutat de Teodorovici şi Vâlcov, nu aduce prosperitate pentru români, ci ajută prosperitatea din ţările de unde România importă bunuri şi servicii, iar miliardele pe care le împrumută lunar Guvernul României umplu buzunarele celor care trimit mărfuri spre vânzare în România, pentru că în România se produce tot mai puţin, tot mai scump şi tot mai slab competitiv.

„În urmă cu mulţi ani de zile ne uitam la unele mărfuri venite din import cu admiraţie şi le consideram superioare calitativ celor produse în România. Astăzi am ajuns să ne amintim cu nostalgie ce lucruri bune producea cândva industria uşoară din ţară, dar şi agricultura românească. Mirosul mărului românesc, aroma legumelor de grădină, încălţămintea din piele naturală, textilele din bumbac românesc superior, cosmeticele miraculoase autohtone sunt astăzi, în cea mai mare parte, doar simple nostalgii, căci guvernele nu au mişcat un deget ca să revigoreze producţia naţională. «Fabricat în România» nu a fost niciodată o ruşine, ci chiar un adevărat prilej de mândrie naţională, atâta vreme cât produsele româneşti au alimentat zeci de ani cele mai pretenţioase pieţe din Europa, Orientul îndepărtat, statele arabe şi America de Nord. Din păcate, «Fabricat în România» nu mai există decât prin intermediul unor corporaţii transnaţionale, despre care ştim cu toţii că au ocolit zonele sărace ale României: Bucovina şi Oltenia. Nu este vina lor, ci a guvernelor care nu au reuşit să construiască infrastructură ca să le poată atrage şi în cele mai slab dezvoltate zone ale ţării” a declarat deputatul liberal sucevean.

Potrivit acestuia, cei din PSD şi ALDE, care conduc astăzi ţara, se declarau la un moment dat „mândri că sunt români”, însă prin modul defectuos în care au guvernat au contribuit la distrugerea micilor afaceri româneşti şi la consolidarea marilor afaceri din străinătate.

„Ceea ce face Guvernul de 2 ani şi jumătate nu este numai simplu, ci şi periculos. Altfel spus, îi împrumută pe români şi asigură mărfuri pe piaţă prin intermediul împrumuturilor extrem de păguboase.

Românii şi România vor cunoaşte prosperitatea reală şi stabilitatea preţurilor numai cu o guvernare performantă, bazată pe o viziune cu adevărat liberală. Aceasta va însemna, în primul rând, reconstruirea mărcii «Fabricat în România». Cu un guvern PNL, România nu va mai exporta materii prime, ca să importe apoi produse finite. Cu un guvern PNL, antreprenorul român trebuie sprijinit, aşa cum antreprenorul german, francez sau italian este sprijinit de propriul guvern. Cu un guvern PNL, cu antreprenori români prosperi, cu angajaţi români bine plătiţi, cu pieţe aprovizionate cu produse de calitate, româneşti, vom ajunge cu toţii mult aşteptata prosperitate” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: