Zona de agrement de pe malul Sucevei va fi protejată de inundare prin lucrări făcute la Brodina

> „Acel pericol de a se inunda o porţiune în care noi facem zona de agrement va dispărea” a precizat primarul Ion Lungu, făcând referire la viitoarele amenajări din albia minoră a râului > „Am cerut de mai multe ori Apelor Române să facem consolidarea malurilor şi praguri de fund, ca să creăm această zonă de liniştire a apelor în Suceava a declarat şi Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava

Reprezentaţii Administraţiei Bazinale de Apă „Siret” au vizitata amplasamentul viitoarei zone de agrement de pe malul râului Suceava. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că acordul de parteneriat votat în deliberativul local va fi semnat de conducerea instituţiei cu sediul în Bacău. Pe deasupra, cei de la Apele Române au făcut cunoscut că, pe râul Suceava, în zona Brodina, sunt efectuate amenajări de reducere a forţei şi volumului viiturilor, în aşa fel încât acestea să nu afecteze municipiul Suceava.

„Am avut o vizită la faţa locului, a directorului adjunct de la Apele Române Bacău, care mi-a promis că se va semna acel acord de parteneriat. De asemenea, ne-a asigurat că se lucrează în zona Brodina, în ideea de a diminua viiturile care vin către zona mai liniştită, respectiv către Suceava. Din acest punct de vedere, dacă vor fi reduse acele viituri, acel pericol de a se inunda o porţiune în care noi facem zona de agrement va dispărea. Sper să fie aşa, astfel încât, până va începe să fie implementat proiectul, totul să fie în regulă” a declarat Ion Lungu.

La rândul său, Gheorghe Flutur, şeful executivului judeţean, a precizat că a avut discuţii cu înalţi responsabili ai Administraţiei Bazinale de Apă „Siret”, cei în cauză fiind de acord cu demararea unor intervenţii de regularizare a râului Suceava în zona reşedinţei de judeţ.

„Am cerut de mai multe ori Apelor Române să facem două lucruri concomitent: consolidarea malurilor şi praguri de fund, ca să creăm această zonă de liniştire a apelor în Suceava, care însemnă o zonă de agrement foarte frumoasă. Oraşul Suceava are nevoie de aşa ceva” a declarat Gheorghe Flutur.

Reamintim că municipiul Suceava se asociază cu Administraţia Bazinală de Apă „Siret”, în vederea implementării proiectului „Revitalizare spaţiu public urban”, respectiv de înfiinţare a unei zone de agrement pe malul râului Suceava. Asocierea a fost votată de Consiliul Local Suceava; în şedinţa ordinară a lunii aprilie, o altă hotărâre vizează aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii. Demersurile au loc pe fondul intenţiei municipiului Suceava de a depune o cerere pentru finanţare nerambursabilă europeană în cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. În cauză este o suprafaţă de 15,5 ha de teren de pe malul stâng al râului Suceava, care se întinde pe o lungime de un kilometru, în amonte şi aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni. O parte din suprafaţa vizată este în albia minoră, potenţial inundabilă, durata efectivă a lucrărilor fiind de 15 luni, cu o valoare totală a investiţiei de 16,26 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: