Unităţi de desfacere a peştelui şi produselor din peşte, amendate cu 27.400 de lei de inspectorii sanitari veterinari

 > În scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, controlorii DSVSA au verificat unităţile care produc, depozitează, transportă sau valorifică produse de origine animală şi nonanimală > 22 de controale au fost mixte, cu poliţiştii, acestea fiind operate în trafic şi având ca tematică pesta porcină africană

 În luna martie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au controlat 274 de unităţi autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar. Dr. Dănuţ Corneanu, director executiv al DSVSA, informează că în scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare au fost verificate unităţile care produc, depozitează, transportă sau valorifică produse alimentare de origine animala şi nonanimală. Astfel, trecute prin verificări au fost două abatoare; patru unităţi de prelucrare a laptelui; două unităţi de procesare a cărnii; o unitate de procesare a peştelui; 29 de unităţi de alimentaţie publică, respectiv restaurante, pensiuni turistice, baruri, fast-fooduri; 16 laboratoare de cofetărie-patiserie; 75 de hipermarketuri, supermarketuri şi magazine alimentare; două depozite alimentare; 110 şcoli; 24 de brutării; şase mori şi trei unităţi de îmbuteliere a apei minerale.

Dr. Dănuţ Corneanu precizează că acţiunile de control s-au lăsat cu 23 de sancţiuni, în valoare totală de 63.000 lei. Cu 16 amenzi, însumând 27.400 lei, s-au ales marketurile, supermarketurile şi magazinele de desfacere a peştelui şi produselor din peşte, sancţionate fiind abateri precum manipularea produselor alimentare de origine animală cu încălcarea normelor de igienă, cât şi etichetarea şi depozitarea neconformă. Inspectorii DSVSA au sancţionat brutăriile cu patru amenzi în valoare de 23.200 de lei, pentru abateri de la normele de igienă, depozitarea neconformă şi neconcordanţele din documente. Un depozit şi o şcoală s-au ales cu amenzi în valoare de 11.200 de lei, iar o amendă de 1.200 de lei s-a dat unei unităţi de alimentaţie publică, vizate fiind nereguli legate igiena necorespunzătoare, etichetarea neconformă şi neefectuarea acţiunilor dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare. La cele menţionate se adaugă sancţionarea cu avertismente a 18 unităţi verificate.

Potrivit dr. Dănuţ Corneanu, 22 de controale au fost mixte, cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Acestea s-a făcut în trafic, la mijloacele de transport auto, având ca tematică pesta porcină africană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: