La Suceava

Dezbatere naţională privind arhitectura curriculară pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal

Departamentul de Educaţie şi Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale a organizat ieri, la Suceava, dezbaterea naţională privind arhitectura curriculară pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Dezbaterea s-a desfăşurat cu o sesiune plenară privind rezultatele proiectului „România educată”, prezentată de consilierul de stat Ligia Deca din cadrul Departamentului de Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezindenţiale. Autorităţile locale sucevene au avut, de asemenea, intervenţii.

Ulterior, s-a dezbătut tema curriculum naţional „Evoluţii şi necesităţi”, în cadrul căreia vor lua cuvântul Ciprian Fartuşnic, din cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, Răzvan Orăşanu, preşedintele asociaţiei „Ţine cu noi”, şi Adina Şandru, expert pe politici publice în cadrul proiectului „Politici publice pentru educaţie EDUPOL”.

Pe agenda dezbaterii a fost prezentată şi tema „Inovaţie curriculară la nivel instituţional”, cu puncte de vedere susţinute de Daniela Vacarciuc, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chişinău, Pavel Cerbuşca, preşedintele Consiliului de Administraţie al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chişinău, Eufrosina Amza, directorul Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei” din Călăraşi, Liliana Romaniuc, preşedintele Asociaţiei Române de Literaţie, şi Angela Achiţei, preşedintele asociaţiei „Alături de voi”.

În ateliere paralele privind arhitectura curriculară au figurat temele „Arhitectura curriculară de secol XXI la liceu” şi „Reforma curriculară: unde suntem, cu ce rezultate şi încotro ar trebui să ne îndreptăm.

Dezbaterea naţională de la Suceava a fost organizată de Departamentul de Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI