Curtea de Apel Suceava a respins punerea în executare a unui mandat de arestare european emis pe numele unei femei acuzate că şi-a răpit copilul

> Femeia, arestată preventiv, a fost eliberată imediat

Curtea de Apel Suceava a respins punerea în executare a unui mandat de arestare european emis de autorităţile din Suedia şi au dispus punerea imediată în libertate a unei femei care a fost arestată preventiv pentru că şi-ar fi răpit copilul.

Potrivit unui comunicat al Curţii de Apel Suceava, instanţa a respins, luni, cererea formulată de autorităţile judiciare din Suedia cu privire la executarea mandatului european de arestare emis de Procuratura Publică din Uppsala la data de 13.03.2019.

Aceasta fusese emis pe numele unei femei pentru săvârşirea infracţiunii de răpire agravată a copiilor de către părinţi, prevăzută de capitolul 7, secţiunea 4, primul şi al treilea paragraf din Codul penal suedez.

Curtea de Apel Suceava a constatat incidenţa motivului opţional de refuz al executării mandatului european de arestare prevăzut de art.98 alin.2 lit.e din Legea nr.302/2004 republicată, întrucât fapta săvârşită, de reţinere în calitate de părinte al copilului său minor fără consimţământul celuilalt părinte, s-a petrecut pe teritoriul României.

„Constată că persoana solicitată Iacobeţ Gabriela Raluca a fost reţinută pe o durată de 24 ore, începând cu data de 28.03.2019, ora 13.15, prin ordonanţa de reţinere din 28.03.2019 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi arestată provizoriu pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 29.03.2019, ora 12, prin încheierea nr.4 din 29.03.2019 a Curţii de Apel Suceava.

Revocă măsura arestului provizoriu dispusă faţă de persoana solicitată Iacobeţ Gabriela Raluca prin încheierea nr.4 din 29.03.2019 a Curţii de Apel Suceava dată în dosarul nr.234/39/2019 şi dispune punerea de îndată în libertate a acesteia de sub puterea mandatului de arestare nr.7 din 29.03.2019, dacă nu este reţinută, arestată preventiv sau deţinută în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei dispoziţii.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore cu privire la dispoziţia referitoare la revocarea măsurii arestării provizorii a persoanei solicitate şi în termen de 5 zile referitor la soluţia de respingere a cererii autorităţilor judiciare din Suedia, de la pronunţare.

În temeiul art. 16 din Legea nr. 302/2004 republicată, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului” se arată în minuta Curţii de Apel Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: