În zona Brodina

Focuri de avertisment pentru reţinerea unui contrabandist

> El trăgea prin pârâul Laura colete cu ţigări de contrabandă legate cu o sfoară > Bărbatul a fugit, abandonând ţigări de peste 200.000 de lei

Poliţiştii de frontieră din sectoarele Poliţiei de Frontieră Brodina şi Vicovu de Sus au declanşat, marţi, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. În jurul orei 15.50, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a observat o persoană care se deplasa prin apa pârâului Laura, transportând mai multe colete legate între ele cu o sfoară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, poliţiştii de frontieră au încercat să-l reţină pe bărbat. Dar în momentul în care acesta a observat echipajul poliţiei de frontieră, a abandonat coletele şi a fugit către teritoriul ucrainean.

Întrucât suspectul nu s-a supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-a oprit şi a fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

 La faţa locului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul Sectorului PF Brodina, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.750 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 207.750 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: