Un bărbat din Româneşti a ajuns la spital cu arsuri grave la picioare şi la nivelul feţei

> El a încercat să stingă un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control > În ultimele 24 de ore, peste 23 ha au fost afectate de incendii

ISU Suceava a anunţat că în ultimele 24 de ore pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a 15 incendii.

Potrivit sursei citate, zece dintre acestea au fost la vegetaţie uscată şi au afectat o suprafaţă de peste 23 ha, în localităţile Grăniceşti (4 ha), Preuteşti (10 ha), Vicovu de Sus (2 ha şi 50 de metri liniari dintr-un gard de lemn), Siret (150 mp), Româneşti (două incendii, primul pe un hectar, iar al doilea pe 1.000 mp), Gura Humorului (300 mp şi 2 metri liniari de gard din lemn), Pătrăuţi (4 ha), Dolheştii Mari (2 ha) şi Suceava (30 mp şi 4 mc lemn de foc).

Incendiile au provocat pagube materiale, dar, din nefericire, şi o nouă victimă. Un bărbat de 69 de ani, din localitatea Româneşti, a suferit arsuri grave la picioare şi la nivelul feţei, în încercarea de a stinge un incendiu scăpat de sub control, pe care l-a provocat dând foc la vegetaţia uscată pentru curăţarea terenului. Victima a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care i-a acordat primul ajutor medical, iar ulterior a transportat-o la spital.

„Nu ne vom opri din a atrage atenţia, ori de câte ori va fi cazul, asupra pericolului pe care îl reprezintă arderile necontrolate pentru igienizarea terenurilor. De aceea, transmitem din nou un apel către populaţie şi către factorii de răspundere din administraţiile locale, să respecte interdicţiile privind focul deschis.

Subliniem faptul că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500” transmite ISU Suceava. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: