La Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor

Primarul Ion Lungu a cerut o nouă axă de finanţare europeană pentru construirea de parcări supraterane şi subterane

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care participă la Bucureşti la cel de-al VIII-lea Summit European al Regiunilor şi Oraşelor, a cerut realocarea de fonduri europene neangajate pe axele prioritare din Programul Operaţional Regional şi înfiinţarea unei noi axe pentru construcţia de parcări supraterane şi subterane în oraşe.

 „În prezenţa preşedintelui european al regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, al comisarului european Corina Creţu, al viceprim-ministrului Daniel Suciu, am ridicat problema realocării fondurilor europene neangajate, de exemplu cele de Axa 3.1 A, pe o axă nouă, care să fie destinată construirii de parcări supraterane şi subterane în mediul urban” a spus Ion Lungu.

Potrivit acestuia, comisarul european Corina Creţu i-a răspuns că propunerea trebuie să vină de la guvern, iar Comisia Europeană aprobă solicitările guvernelor ţărilor membre.

Primarul Ion Lungu a menţionat că ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, i-a răspuns în plen că va veni la Suceava pentru a purta discuţii despre acest subiect.

„Am arătat că municipalitatea suceveană a realizat două parcări subterane în exerciţiul financiar 2007 – 2013 şi are pregătite zece proiecte pentru parcări supraterane. Sperăm că în urma realocărilor financiare să putem construi parcări supraterane pe fonduri europene în oraşul nostru” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: