„Marşul pentru viaţă”, pe 23 martie, pe străzile Sucevei

Cea de-a X-a ediţie a „Marşului pentru viaţă” va avea loc sâmbătă, 23 martie a.c., de la ora 12, punctul de întâlnire fiind esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava.

Traseul „Marşului pentru viaţă” este următorul: esplanada Casei de Cultură – Prefectură – Palatul de Justiţie – Primăria Suceava – Spitalul Judeţean – retur, acelaşi traseu până la Casa de Cultură.

Evenimentul este organizat de Platforma „Împreună” Suceava, Asociaţia ProVita Bucovina, Bucovina Profundă, ATOS – Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni, Asociaţia Europa Veche, Drone Master, Asociaţia Braţe pentru CER, Asociaţia Rădăcini şi Aripi, Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia Pentru Oameni, Asociaţia Familia Ortodoxă Sf.Ioachim şi Ana, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni – Suceava, ASCOR Suceava, Asociaţia Psaltichia, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, APOR Suceava, Asociaţia Kozaciok, Asociaţia Cinci Puncte Cardinale.

Preşedinta Asociaţiei „Studenţi pentru viaţă”, Eliza-Maria Cloţea, precizează într-un comunicat de presă că o statistică incompletă spune că în perioada ianuarie – septembrie 2018, în România, au fost avortaţi 44.000 de copii, în timp ce în 2017, în Republica Moldova au fost avortaţi 12.025 copii.

„42 de milioane de copii au fost avortaţi în întreaga lume în anul 2018. Dar şi statistica aceasta este incompletă, căci sunt atâtea locuri, din vest şi est, din nord şi sud, în care copiii nenăscuţi nu contează nici măcar pentru o statistică. Mai mult de un miliard de oameni au fost avortaţi din 1918 până în prezent, spune o altă statistică. Şi ea este incompletă, pentru că în toţi aceşti ani au existat locuri în care copiii nenăscuţi au fost totalmente ignoraţi” menţionează Eliza-Maria Cloţea.

Ea a mai arătat că „Marşul pentru viaţă” este apolitic, neconfesional, nu susţine nicio violenţă împotriva femeii şi nu solicită interzicerea legală a avortului.

Potrivit comunicatului, organizatorii reiau şi în acest an apelul ca societatea să creeze diferite instrumente prin care să sprijine femeia în criză de sarcină, precum:

> înfiinţarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, unde femeile în criză de sarcină să poată beneficia, la cerere, de consiliere psihologică gratuită şi de sprijinul unui asistent social specializat în criza de sarcină;

 > crearea posibilităţii legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate creşte copilul să îl încredinţeze spre adopţie imediat după naştere, după modelul adopţiei începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia;

> valorizarea în societate a tuturor celor implicaţi în adopţie, în vederea eliminării mentalităţii dispreţuitoare la adresa copiilor adoptaţi, a părinţilor adoptivi şi, mai ales, la adresa mamelor sau părinţilor care îşi încredinţează copiii spre adopţie când dificultăţi majore le afectează capacitatea de a se ocupa corespunzător de creşterea acestora;

> legiferarea posibilităţii, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul.

În lume, „Marşul pentru viaţă” a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C., în 22 ianuarie 1974. În România, a fost organizat pentru prima dată la Timişoara, în 2008. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: