Prestaţii medicale de 13,42 de milioane de lei pentru pacienţii suceveni trataţi în UE

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a eliberat, în anul 2018, la solicitarea asiguraţilor sau a instituţiilor competente din ţările Uniunii Europene, 1.478 formulare europene, precum şi 18 formulare E 112 (S2), prin care pacienţii au beneficiat de tratamente în străinătate. Preşedintele-director general Cristi Bleorţu informează că aceştia s-au adresat unor unităţi sanitare din Italia, Austria şi Germania, formularele fiind acordate pentru pacienţi cu afecţiuni pediatrice, ortopedice, dermatologice şi oncologice. Astfel, în cazul decontării serviciilor medicale obţinute în statele UE de către asiguraţii români beneficiari de card european, de certificat provizoriu de înlocuire a acestuia sau de formulare europene E 106, E 121 şi E 112, pe durata anului trecut, CAS Suceava a făcut plăţi pentru 2.032 solicitări. „Suma decontată de CAS Suceava pentru serviciile medicale de care au beneficiat asiguraţii români în statele UE, cele mai multe în Austria, Franţa, Germania, Spania şi Italia, conform acestor solicitări, a fost de aproximativ 13,42 de milioane de lei” a precizat Cristi Bleorţu.

Procedura are loc în baza Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, iar conform acesteia, de la 1 ianuarie 2007 persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România au dreptul – atunci când se deplasează pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene – la cardul european de asigurări sociale de sănătate. În anul 2018, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a eliberat 7.380 de carduri europene, număr mai mare comparativ cu cel din anul 2017, când s-au dat 6.588 de carduri europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: