Din cauza lipsei bugetului

Modernizarea fostului cinema „Arta” şi construirea noii grădiniţe din Burdujeni-sat, ţinute pe loc

 > „Avem toate etapele parcurse, respectiv cea de verificare a eligibilităţii, tehnică şi financiară (…), însă nu putem semna contractele decât după ce se promulgă bugetul de stat şi se aprobă cel local” a declarat primarul Ion Lungu > După consultări cu ADRNE, autorităţile locale sucevene recurg, însă, la „clauza suspensivă”, care permite iniţierea licitaţiilor publice fără ca bugetul să fie aprobat

 Proiectul centrului multifuncţional „Iţcani”, respectiv cel de amenajare a unui sediu al Primăriei în fostul cinema „Arta”, cât şi proiectul de construire a unei grădiniţe în cartierul Burdujeni-sat sunt ţinute pe loc din cauză că bugetul de stat a fost aprobat cu întârziere şi atacat, apoi, la Curtea Constituţională, nefiind încă promulgat de preşedintele României şi nici publicat în Monitorul Oficial.

În cazul celor două investiţii procedurile se află în fază avansată; de aceea, primarul Ion Lungu a avut discuţii cu responsabilii Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est. În urma acestor demersuri, a fost agreată soluţia apelării la „clauza suspensivă”, care permite iniţierea licitaţiilor publice în lipsa bugetului aprobat.

„Avem toate etapele parcurse, respectiv cea de verificare a eligibilităţii, tehnică şi financiară. Avem OK-ul, însă nu putem semna contractele decât după ce se promulgă bugetul de stat şi se aprobă cel local. De aceea, am discutat şi la ADR Nord-Est şi vom demara prevederile de licitaţie, de achiziţie publică, pe acea clauză suspensivă, în ideea că în două săptămâni vom aproba şi bugetul” a evidenţiat primarul Ion Lungu.

Municipiul Suceava este primul din Moldova care a depus un proiect pe Axa 4.3 „Revitalizarea comunităţilor defavorizate” a Programului Operaţional Regional POR 2014 – 2020, în cauză fiind centrul multifuncţional „Arta” Iţcani. Imobilul reabilitat va avea 1.156 mp, 826 mp la parter şi 329 mp la etaj. Valoarea lucrărilor este de 5,74 de milioane de lei, Primăria contribuind cu peste 100.000 de lei. Termenul de realizare a investiţiei este de 36 de luni de la semnarea contractului de finanţare, 24 de luni urmând a fi execuţia efectivă. În clădirea modernizată vor funcţiona servicii ale Primăriei, imobilul urmând să găzduiască un birou al Poliţiei Locale, un cabinet medical, un centru de activităţi recreative, un centru de consiliere şi informare, un centru educaţional şi grupuri sanitare.

Pe Axa 4.3 „Revitalizarea comunităţilor defavorizate” a Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, este urmărită accesarea a 3,62 de milioane de lei pentru construirea grădiniţelor din Burdujeni-sat şi din zona centrală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: