Medici suceveni ar putea face schimb de experienţă în unităţi spitaliceşti din landul austriac Stiria

 > La rândul lor, medici austrieci ar putea opera la SJU Suceava > Gheorghe Flutur: Partea austriacă este interesată să deschidă şi o clinică în Bucovina

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, după întâlnirea pe care a avut-o la Graz în domeniul sănătăţii, că s-a discutat despre posibilitatea schimburilor de experienţă pentru medicii suceveni, dar şi a unor medici austrieci care să opereze la Spitalul Judeţean Suceava.

Flutur a spus că la discuţii au participat din partea austriacă Gunter Nebel de la Sanlas Holding, Jorg Hohensinner din partea Wachkoma Osterreich şi Jurgen Samwald de la Vameddespre, de asemenea managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, şi dr. Florin Filip.

Preşedintele CJ a spus că în cadrul discuţiilor s-a conturat ideea unei posibile colaborări în domeniul tratamentelor de recuperare în cardiologie, neurochirurgie şi chirurgie.

„Partea austriacă este interesată chiar să deschidă o clinică în Bucovina”, a spus preşedintele administraţiei judeţene.

El a mai declarat că s-a discutat şi despre proiectul spitalului de copii care urmează să fie construit la Suceava, în ceea ce priveşte experienţa austriacă în organizarea spitalelor de copii cu maternitate inclusă.

„Am discutat şi despre un posibil schimb de experienţă şi practică pe care ar putea să o facă medici suceveni la Graz şi în landul Stiria, dar şi despre posibilitatea ca medici austrieci să opereze la SJU Suceava. S-au stabilit contacte şi termene. Sper să apară şi rezultate concrete” a spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: