„Masa bucuriei”

 A posti nu înseamnă a-ţi omorî trupul, ci patimile. Dacă învingi patimile, pornirile şi poftele, atunci înseamnă că posteşti! Iar dacă postul este însoţit de rugăciune şi de fapta cea bună este desăvârşit!

În această dorinţă de desăvârşire, Parohia Cajvana, sub îndrumarea păstorilor lor Iulian şi Gheorghiţă Davidoaia, dar şi cu sprijinul substanţial al primăriei din localitatea amintită şi cu implicarea directă a dlui viceprimar Ioan Mîrza, a pregătit 25 de pachete cu alimente pentru copiii orfani din Centrul Social Solca şi 720 de pachete pentru deţinuţii din Penitenciarul Botoşani. Cheltuiala a fost de peste 8.000 de lei, dar dragostea şi jertfelnicia nu au preţ.

Duminică, după terminarea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, au fost duse copiilor pachetele pentru „Masa bucuriei”, iar la ora 16, preoţii, însoţiţi de dl viceprimar Ioan Mîrza şi de dl Vasile Mîrza, au fost primiţi de părintele Marcu Florin, preot slujitor al capelei penitenciarului, unde împreună au săvârşit slujba acatistului Maicii Domnului, bucuria tuturor celor necăjiţi. Apoi, într-un moment de mare emoţie, au împărţit cele 720 de pachete celor privaţi de libertate pentru o anumită perioadă de timp.

Şi în anii anteriori, comunitatea din Cajvana s-a implicat în această acţiune, căutând în cei aflaţi în temniţă chipul Mântuitorului Hristos. (Protoiereu BUDEANU IONEL-DORU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: