În curent

Dacă în urmă cu nişte zile spuneam că Ramona (cea din cartea/filmul lui Andrei Ciobanu) a (re)pus Suceava pe harta ţării, iată că de curând Suceava este susţinută acolo de „autostrada” de un metru a lui Ştefan Mandachi. E mai puţin important că, într-o logică a comerţului, ea vine după, de exemplu, pâinea la metru sau berea la metru. Sau că autostrada la metru e la Bosanci. Mai important e că mesajul (dincolo de eventuale alte ţinte ale sale) reconfirmă interesul mulţimii pentru (o) autostradă. De asemenea, interesante, în succesiunea lor, declaraţiile de susţinere a demersului, adică, mai ales, numele celor care le-au făcut, în grabă sau după… o mai matură chibzuială). Demersul? Dincolo de concept ca atare, finalitatea sa nu-i nicidecum clară, însă curentul fiind stârnit, e cam dificil să te pui în contra lui. Cum adică, eşti împotriva autostrăzii?! Ba nu. Ei, autostradă să fie, că se vor găsi desigur dintre cei care să fie împotriva faptului că autostrada nu va trece (sau va trece?) pe proprietăţile lor. Iată, în ce mă priveşte – parol! – deja sunt gata să pun lângă autostrada respectivă o benzinărie, o vulcanizare şi un restaurant (de ce nu şi un motel?), dar unde să le pun dacă, nici după greva de-un sfert de ceas, n-o să ştiu dacă autostrada va trece şi pe unde trece? Plus că ştiţi ce mă tem? Că vor trece, pur şi simplu, ca şi cum nici n-ar fi fost (deşi, azi, ce mai freamăt, ce mai zbucium!…), şi sfertul, şi metrul.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. am stat şi eu în curent şi-am auzit-o pe asta, nu-i a mea, e marcă încă neînregistrată: cică culmea prostituţiei moldovineşti e să faşi trotuarul pi bietonul zis şuşaua, zis autostrada lu’ mandachi. la inaugurarea şuşălei chiar n-am fost, nu po’ să mint în halul acela, dar am privit pe ziarul social facebook iar în loc de mii cum se zice official, dar fără a se preciza cine a făcut numărătoarea, mai sigur un Pristanda, după renumeraţia încasată de mnealui, abia dacă am putut număra vreo 400 de inauguratori, inclusiv presa inaugurantă & jandarmii. ia şîeu, un mutzunaki

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: