Conducta magistrală care alimentează cu apă potabilă cartierul Burdujeni trece prin pasajul pietonal din zona Carrefour

Ion Lungu: Pasajul este într-o stare tehnică necorespunzătoare, va fi reparat, dar nu va putea fi dat în folosinţă pentru circulaţia pietonilor

 Pasajul pietonal din zona Carrefour este într-o stare tehnică necorespunzătoare, potrivit unui studiu realizat de o firmă de specialitate din Iaşi, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Edilul-şef a făcut demersurile necesare în vederea punerii în aplicare a unei hotărâri de consiliu local iniţiate de consilierii PSD privind redeschiderea pasajului pietonal ca măsură în vederea fluidizării traficului rutier în zona comercială, dar a constatat că acesta nu poate fi deschis întrucât sunt mai multe impedimente.

Astfel, potrivit studiului, starea pasajului este nesatisfăcătoare, având infiltraţii de apă, pereţii deterioraţi, dar aspectul cel mai important este că, în anul 2008, o magistrală care asigură alimentarea cu apă potabilă a cartierului Burdujeni a fost direcţionată prin acest pasaj.

„Magistrala de alimentare a cartierului Burdujeni cu apă potabilă trece prin acest pasaj subteran. Chiar dacă vom face reparaţiile, pasajul nu va fi funcţional pentru că este această magistrală de apă, iar oamenii va trebui să meargă aplecaţi. Nu poate fi redat circulaţiei decât cu condiţia de mutare a magistralei, care este un lucru aproape imposibil” a spus Ion Lungu.

El a arătat că pasajul va intra în reparaţii, întrucât are probleme tehnice, dar nu se va putea da în folosinţă pentru traficul pietonal din cauza conductei de utilităţi care afectează gabaritul de trecere.

Lungu a spus că, la vremea respectivă, s-a montat magistrala pentru că se dorea ca şi cartierul Burdujeni, care era alimentat cu apă industrială, să fie alimentat cu apă din sursa Berchişeşti.

„Suceava este printre puţinele oraşe din România în care apa de la chiuvetă este potabilă” a adăugat el, subliniind că s-a făcut ceva bun atunci.

Întrebat despre firma care a blocat pasajul, primarul a spus că nu ştie când a fost blocat pasajul şi că el nu a dat autorizaţie pentru aşa ceva. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: