Sportivi legitimaţi la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei vor reprezenta România

Lotul de sanie pe pistă naturală a României care va participa la penultima etapă a Cupei Mondiale, seniori, competiţie care se va desfăşura în perioada 8-10 februarie 2019, pe pista de sanie „Bucovina” din staţiunea Vatra Dornei, va fi format în totalitate din sportivi legitimaţi la Clubul Sporturilor de Iarnă.

Din echipa de aur a saniei româneşti, Anişoara Hutopilă va părăsi timp de câteva zile Primăria Cluj-Napoca pentru a fi prezentă la etapa de la Vatra Dornei alături de Ciprian Codruţ Tăzlăoanu şi Bogdan Moroşanu, ultimii doi formând cel mi bun dublou românesc în competiţiile din anii trecuţi. O mare pierdere pentru lotul naţional şi echipa României este Adrian Filimon, care are un loc de muncă foarte bun în Marea Britanie şi e posibil să nu poată participa la competiţia din staţiunea suceveană. Trebuie reamintit că echipa României a obţinut cele mai bune rezultate în formula Anişoara Hutopilă, simplu, feminin, Adrian Filimon, simplu masculin şi dubloul Bogdan Moroşanu – Ciprian Tăzlăoanu, care a ocupat locul al IV-lea în ierarhia mondială.

Aşa cum am aflat de la prof. antrenor Octavian Pungovschi, cei mai mulţi dintre seniori vor începe pregătirile cu câteva zile înainte de startul competiţiei, obligaţiile acestora de la locul de muncă făcând imposibil măcar un antrenament şi în luna ianuarie.

„Timpul este scurt, mie mi se pare deja că februarie este peste noi. Echipa noastră formată din juniori şi veterani nu a participat în circuitul Cupei Mondiale, sportivii reunindu-se special pentru această etapă. Nu pot să vină şi să intre direct în concurs, ar trebui să aibă o perioadă de pregătire şi sperăm să fim gata cu gheaţa finisată cu cel puţin 10 zile înainte de competiţie. Aproape la fiecare ediţie a existat acest dezavantaj al pregătirii sportivilor români pe pârtia de acasă, mulţi dintre ai au pus umărul la îngheţarea pârtiei şi o vor face şi anul acesta. E pârtia noastră, am învăţat lumea cu rezultate deosebite şi acum încercăm să ne menţinem cât mai aproape de realitate.

 Este foarte greu, la nivel de seniori, să refacem echipa, să avem măcar o lună de pregătire. Sunt oameni la o anumită vârstă, unii dintre ei au familie, copii şi nu pot să trăiască dintr-o indemnizaţie lunară de 600 de lei. Ei sunt angajaţi şi îşi iau zile recuperare sau concedii de odihnă pentru a veni să se pregătească şi să facă cinste României prin rezultatele obţinute. O fac pentru că le place foarte mult acest sport pe de o parte şi pe de altă parte vin pentru România, pentru club şi oraş, pentru antrenori.

Celor trei sportivi seniori care au confirmat prezenţa li se adaugă juniorii Maria Ciubotaru, care anul trecut a avut un progres extraordinar, Ioana Ismană şi Mihai Coubis, doi juniori care promit rezultate bune. Este aşteptă şi refacerea lui Romeo Denis Ciobaniuc, care anul trecut a avut un accident, un sportiv ambiţios care vrea să revină pe gheaţă din acest sezon. „Avem un pic de trupă, avem din ce face echipa, sunt 6 – 7 sportivi care vor concura pentru România şi, în funcţie de rezultatele obţinute, dintre aceştia vom alege pe cei patru cu care sperăm să clasăm România în primele şase echipe” ne-a declarat prof. Octavian Pungovschi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: