O asociere formată din două firme din Botoşani şi una din Alba Iulia a câştigat licitaţia pentru Podul Unirii

 > Ion Lungu: Sperăm ca în 2 ani să avem acest pod foarte important

 O asociere formată din două firme din Botoşani, SC Cornell’s Floors SRL şi SC Comir SRL, şi una din Alba Iulia, SC Aria Construct SRL, a câştigat licitaţia pentru noul pod peste râul Suceava.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, că noul pod se va numi Podul Unirii, în cazul în care lucrarea va fi contractată în acest an.

Primarul Sucevei a spus că valoarea investiţiei este de 4.230.413 lei, adică aproximativ 900.000 de euro, iar perioada de realizare este de 24 de luni.

„Sperăm ca în 2 ani de zile să avem acest pod foarte important” a spus primarul Ion Lungu.

În cazul în care licitaţia nu va fi contestată, contractul va putea fi semnat pe data de 19 decembrie 2018.

Podul se va realiza într-o secţiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă şi la 65 m aval de confluenţa râului Suceava cu râul Cetăţii. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafaţă de 2038 mp aflată în proprietate publică.

Reamintim că lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lăţimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: