Nechifor:

Deszăpezirea o fac firmele care au contracte

Deputatul de Suceava Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că modul în care s-a realizat deszăpezirea după prima ninsoare în judeţul Suceava a evidenţiat lipsa comunicării din partea instituţiilor publice, apreciind că dacă şoferii erau informaţi asupra condiţiilor de trafic ar fi putut găsi soluţii alternative.

„Am interacţionat foarte mult în ziua de luni. M-au sunat foarte mulţi suceveni care erau în dificultate, erau în trafic cu orele. Am văzut că şi Poliţia a acordat o formă de penalizare către CNAIR pentru că nu a existat o comunicare publică pe perioada dificultăţilor din trafic şi cred că trebuie să intervină mult mai serios”, a spus deputatul sucevean.

El a arătat că sunt contracte cu firme de specialitate pentru deszăpezire. „Nu trebuie să facă nici primarul, nici preşedintele Consiliului Judeţean, nici prefectul deszăpezirea la modul propriu, ci cei plătiţi din bani publici şi care au contracte în derulare”, a menţionat Nechifor.

El a spus că s-a văzut şi s-a notificat că aproape jumătate dintre utilajele care erau la dispoziţie au intervenit în cursul zilei de luni, în condiţiile în care pe traseul Suceava-Gura Humorului s-a stat şi peste cinci ore în trafic, iar alte multe zone din judeţ nu au fost bine gestionate.

Nechifor a menţionat că în cei patru ani în care a fost preşedinte al CJ Suceava a colaborat cu prefectul Florin Sinescu în asemenea situaţii, iar populaţia a fost mereu informată despre dificultăţile generate de condiţiile meteorologie.

„Aşa ar trebui să facă şi domnul Flutur (preşedintele CJ Suceava n.r.) cu doamna Adomnicăi (prefectul de Suceava n.r.). O bună colaborare, fără să ţină cont de orgolii sau de poziţii publice”, a apreciat deputatul sucevean.

El a amintit că în cei patru ani de mandat de la CJ au fost dificultăţi mari şi au existat situaţii grele, sub cod roşu, dar că împreună cu prefectul a încercat întotdeauna să informeze cetăţenii. „Dacă oamenii ştiu despre ce e vorba, dacă au informaţii despre cum se circulă, pot decide”, a mai declarat deputatul Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: