Universitarul sucevean Romeo Ionescu, numit expert internaţional în Comisia pentru acreditarea instituţiilor care acordă titlul de inginer din Franţa

Prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost numit, începând cu 1 noiembrie a.c., expert internaţional în Comisia pentru acreditarea instituţiilor care acordă titlul de inginer – CTI din Franţa.

Potrivit unui comunicat al USV, în cadrul sesiunii plenare a CTI care a avut loc în luna octombrie a.c., alături de candidatura prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu, singura din România, au mai fost acceptate alte cinci candidaturi, aparţinând unor experţi din Spania, Portugalia, Tunisia şi Elveţia.

„Nominalizarea dlui prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu în cadrul CTI se datorează, în principal, extinderii constante a relaţiilor internaţionale derulate de USV, bunelor practici din cadrul Serviciului de Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene al universităţii sucevene privind mobilităţile studenţilor şi cadrelor didactice şi seriozitatea abordării colaborărilor cu partenerii externi, fiind o recunoaştere a eforturilor întreprinse de universitatea suceveană pentru internaţionalizarea activităţii sale în domeniul educaţiei şi cercetării” arată sursa citată.

Conform comunicatului, în plan internaţional, prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu s-a implicat direct în consolidarea relaţiei cu Universitatea „Claude Bernard” din Lyon (Franţa) şi Universitatea din Augsburg (Germania), parteneriatele vechi cu cele două instituţii concretizându-se prin schimburi anuale de studenţi şi dotarea cu echipamente performante a Laboratorului de robotică al Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică si Management.

Prima activitate a prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu, în calitatea sa de expert internaţional CTI, va fi de a participa, la Paris, la o reuniune de lucru în cadrul căreia vor fi dezbătute cele mai recente informaţii privind reformele din învăţământul tehnic din Franţa şi vor fi făcute publice procedurile de acreditare, precum şi instituţiile care vor fi supuse acestui proces.

CTI a fost înfiinţată prin lege în 1934 (Codul educaţiei din Franţa) şi este organismul competent pentru efectuarea procedurilor de evaluare care conduc la acreditarea instituţiilor pentru acordarea titlului de inginer (titre d’ingénieur diplômé). Activitatea sa a fost extinsă odată cu creşterea internaţionalizării învăţământului superior şi cu înfiinţarea Spaţiului European al Învăţământului Superior, în care CTI joacă un rol important în domeniile sale de competenţă (formare în domeniul ingineriei şi asigurarea calităţii). Datorită recunoaşterii de către organisme precum Asociaţia Europeană pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ENQA) sau Registrul European de Asigurare a Calităţii (EQAR), CTI a devenit principalul jucător în implementarea Procesului de la Bologna în cadrul şcolilor inginereşti din Franţa. (M.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI