Primăria Suceava finalizează procedurile pentru proiectul cu finanţare europeană de modernizare a transportului local

> A fost decis constructorul platformei pentru divizia electrică a TPL şi se vor stabili 52 de staţii pentru autobuzele electrice

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că se fac ultimii paşi pentru finalizarea documentaţiei şi a acţiunilor pe care municipalitatea trebuia să le facă în vederea accesării proiectului cu finanţare europeană de modernizare a transportului public local.

Lungu a spus că a fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia platformei betonate unde va fi amplasată divizia electrică a TPL Suceava, acesta fiind o asociere condusă de Florconstruct Suceava, la licitaţie fiind cinci competitori.

El a arătat că preţul cu care se va realiza investiţia este de 2,1 milioane de lei, reprezentând 79,5% din suma estimată.

Primarul a menţionat că vineri se vor aproba, în şedinţă extraordinară a CL Suceava, cele 52 de staţii pentru autobuzele electrice, potrivit procedurii.

„Ne propunem ca până la sfârşitul lunii noiembrie să depunem acest proiect mare, cel mai important proiect” a spus Lungu.

Primarul a explicat că proiectul prevede, pe lângă achiziţia a 40 de autobuze electrice şi alte aspecte, între care amenajarea bazei pentru transport electric, staţii şi sistem electronic de bilete. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: