Primăria Suceava finalizează procedurile pentru proiectul cu finanţare europeană de modernizare a transportului local

> A fost decis constructorul platformei pentru divizia electrică a TPL şi se vor stabili 52 de staţii pentru autobuzele electrice

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că se fac ultimii paşi pentru finalizarea documentaţiei şi a acţiunilor pe care municipalitatea trebuia să le facă în vederea accesării proiectului cu finanţare europeană de modernizare a transportului public local.

Lungu a spus că a fost desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi construcţia platformei betonate unde va fi amplasată divizia electrică a TPL Suceava, acesta fiind o asociere condusă de Florconstruct Suceava, la licitaţie fiind cinci competitori.

El a arătat că preţul cu care se va realiza investiţia este de 2,1 milioane de lei, reprezentând 79,5% din suma estimată.

Primarul a menţionat că vineri se vor aproba, în şedinţă extraordinară a CL Suceava, cele 52 de staţii pentru autobuzele electrice, potrivit procedurii.

„Ne propunem ca până la sfârşitul lunii noiembrie să depunem acest proiect mare, cel mai important proiect” a spus Lungu.

Primarul a explicat că proiectul prevede, pe lângă achiziţia a 40 de autobuze electrice şi alte aspecte, între care amenajarea bazei pentru transport electric, staţii şi sistem electronic de bilete. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI