Peste 40 de bilete pentru tratament în staţiuni

> Locuri libere sunt în staţiunile Amara, Căciulata, Geoagiu-Băi, Lacul Sărat, Moneasa şi Sângeorz-Băi, plecarea fiind stabilită pentru intervalul 14-17 noiembrie a.c.

Conducerea Casei Judeţene de Pensii Suceava informează pensionarii că pentru seria a 18-a a biletelor de tratament, pentru judeţul Suceava au fost alocate 307 bilete. Directorul executiv Constantin Boliacu face cunoscut că, din total, 265 sunt deja solicitate, disponibile fiind 42 bilete de tratament. „Persoanele interesate, care au calitatea de pensionari, se pot adresa Casei Judeţene de Pensii Suceava, în vederea repartizării unui bilet de tratament, în limita numărului de locuri disponibile”, anunţă şeful CJP, menţionând că libere sunt locuri în staţiunile Amara, Căciulata, Geoagiu-Băi, Lacul Sărat, Moneasa şi Sângeorz-Băi, plecarea fiind stabilită pentru intervalul 14-17 noiembrie 2018. Constantin Boliacu pune în vedere că, în cazul în care nu vor exista solicitări, biletele de tratament cu pricina vor fi returnate Casei Naţionale de Pensii Publice.

Persoanele care sunt îndreptăţite la un bilet de tratament trebuie să se prezinte la sediul CJP cu trimiterea în regim special de la medic cu cartea de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară plecării în staţiune. Ridicarea biletelor de tratament se va face de titular, iar în cazuri excepţionale de o altă persoană, în baza unei procuri autentificate din care să rezulte că cel în cauză este împuternicit în acest sens.

Conform prevederilor Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sistemul public de pensii, în afara pensiilor, se acordă şi alte categorii de prestaţii. Printre acestea se numără şi biletele de tratament balnear în staţiuni de profil reumatologic, cardio-vascular, digestiv, neurologic, ginecologic şi altele. Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanţilor îndreptăţiţi, în limita numărului de locuri, asigurate în unităţi de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: