Narcisa Maria Ciotină, şefa promoţiei 2018 a Academiei Forţelor Aeriene Române, cetăţean de onoare al comunei Cornu Luncii

Comuna Cornu Luncii are, începând de marţi, 6 noiembrie, un nou cetăţean de onoare, sublocotenentul Narcisa Maria Ciotină, şefa promoţiei 2018 „Centenarul Marii Uniri” a Academiei Forţelor Aeriene Române „Henri Coandă” din Braşov.

Narcisa Maria Ciotină, absolventă a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, unde a terminat studiile liceale tot ca şefă de promoţie, şi-a continuat studiile militare fiind admisă în Academia Forţelor Aeriene cu nota 10 şi a absolvit specializarea „Război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană” cu media 9,74. După cum am aflat de la tânăra din Cornu Luncii, această performanţă a însemnat multă muncă, multe seri nedormite, multe examene; dar a meritat.

Titlul i-a fost înmânat de primarul Gheorghe Fron, în cadrul unei ceremonii dedicate Centenarului Marii Uniri care s-a desfăşurat la Panteonul Eroilor din comuna Cornu Luncii, marţi, 6 noiembrie. La ceremonia de înmânare a celei mai înalte distincţii locale i-a fost alături familia, mama sa având lacrimi în ochi în momentul în care Maria Narcisa Ciotină a primit onorantul titlu pentru performanţa ei.

Numele tinerei se alătură unei liste foarte lungi a oamenilor de valoare din această comună aflată la fostul hotar dintre Regat şi Bucovina, printre care se numără: eroul martir al revoluţiei române din 1989, sublocotenent post-mortem Puiu Mihailovici; Ion Grosaru, eroul care şi-a pierdut viaţa în teatrele de operaţie din Irak; Nicolai Niga, preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor” Suceava; Davidel Dumitru, prim-vicepreşedintelui Asociaţiei „Cultul Eroilor” Suceava; Mihai Iacobescu, profesor universitar doctor; Gabriel Puiu Florea, preotul pompier; scriitorul Fănuş Neagu; Nadina Raluca Luca, membru în echipa de management a Universităţii din Nottingham din Marea Britanie, prof. univ. dr. Ion Pohoaţă; generalul de brigadă Ion Burlui.

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la evoluţia şi pregătirea mea. În primul rând le mulţumesc părinţilor pentru că mi-au deschis aripile deşi ştiau că urmează să zbor spre a-mi împlini idealurile. În al doilea rând vreau să le mulţumesc cu deosebită consideraţie dascălilor care au udat zilnic rădăcinile raţiunii mele. De asemenea, le mulţumesc tuturor locuitorilor acestei comune pentru că cu ajutorul lor am aflat care sunt trăsăturile unui om cu adevărat cumsecade: gingăşie, blândeţe, loialitate şi hărnicie. Astfel am reuşit să mă ridic la nivelul impus şi să demonstrez că spiritul cu adevărat de învingător de bucovinean poate să fie prezent în toţi. Domnule primar, vă mulţumesc foarte mult pentru cinstea pe care mi-aţi oferit-o prin acordarea acestui titlu, de cetăţean de onoare, şi sper că astăzi, odată cu împlinirea a 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Cornu Luncii, să se aprindă în sufletele noii generaţii patriotismul, dragostea de ţară şi aspiraţia spre altceva” a spus Narcisa Ciotină.

Pe timpul celor 3 ani de academie, ea s-a implicat activ în activităţile Asociaţiei Studenţilor Militari din Braşov, fiind unul dintre organizatorii activităţii de donare bunuri la o casă de copii din Tărlungeni, şi a fost voluntar în cadrul încercării de intrare în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanţ de oameni care citesc dintr-o carte, eveniment organizat în Piaţa Sfatului din Braşov.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: