Un punct de vedere

Oare liderii PNL n-au nicio obligaţie pentru normalitate şi progresul Ţării ?

Viaţa politică a unei ţări înseamnă o anumită aşezare în orientarea şi măsurile promovate de guvern şi alte instituţii ale statului pentru progresul ţării şi pentru interesele cetăţenilor. În ultimii ani, la noi, tot ce au întreprins partidele din Opoziţie înseamnă abateri de la evoluţia normală, încetinirea aplicării unui program de guvernare sau măcar abateri de la împlinirea acestuia. De la reclamarea primului ministru Viorica Dăncilă de trădare naţională şi până la repetatele intervenţii publice anti-PSD, liderul liberal Ludovic Orban, uneori acompaniat de Dan Barna, liderul USL, iată că avem un tablou al realităţilor politice din România. Acum au devenit „probleme de interes naţional” pregătirea unui scenariu pentru scoaterea de la guvernare a Coaliţiei PSD – ALDE şi aducerea în fruntea ţării a PNL – USR – PMP.

 Dar democraţie înseamnă oare pentru aceste grupări politice antiprogres care au devenit în aceşti ani PNL şi USR? În locul dezbaterii unor legi necesare pentru România, începând cu reglementările din justiţie, atât de mult contestate şi controversate, oprirea vânzării la străini a terenurilor agricole şi silvice, promovării de norme şi reguli în domeniul afacerilor, sănătăţii şi educaţiei, noi asistăm la adversităţi, la respingerea unor măsuri bune şi necesare şi la nesfârşita „gălăgie” publică. Domnul preşedinte Klaus Iohannis a declarat: „Mă îngrijorează că 30% din terenul agricol este deţinut de străini”. Astăzi avem informaţii de la statisticieni că procentul de înstrăinare a urcat la 40 şi suntem aproape la momentul în care jumătate din pământul ţării să devină proprietatea străinilor de ţară!

Orice om de bună credinţă se întreabă în mod firesc ce statut va avea românul în ţara lui fără terenurile agricole şi silvice. Şi nu-i o oarecare întrebare! Coaliţia de guvernare PSD – ALDE de ce nu urcă în Parlament proiectul de lege privind oprirea înstrăinării terenurilor agricole, apărate în istorie cu atâtea vieţi omeneşti, şi având majoritate, cum au dorit românii, să treacă nu numai la oprirea vânzării terenurilor, ci şi la reglementări pentru recuperarea treptată a terenurilor deja vândute. Pe un post tv, într-una din emisiuni am auzit spunându-se un lucru cutremurător: „Terenul agricol Insula Mare a Brăilei a fost înstrăinat la un milionar din Arabia Saudită”. Noi avem aici, în Bucovina, suficiente argumente de îngrijorare faţă de această realitate. Multe suprafeţe agricole, bogate şi ecologice, deşi puţine au fost cumpărate de o firmă străină, care a plantat pe aceste suprafeţe de plop repede crescător. Această tristă realitate o vede orice cetăţean din această zonă şi orice trecător în drum spre sau dinspre oraşul Siret. La această realitate se adaugă îngrijorarea provocată de părerea agronomilor, care vorbesc de gradul ridicat de scădere a fertilităţii solului pe aceste suprafeţe. Noi ne-am adresat domnilor miniştri ai agriculturii şi prim-miniştri Achim Irimescu, Mihai Tudose, Petre Daea, Dacian Cioloş, Viorica Dăncilă şi, recent, chiar domnului preşedinte Klaus Iohannis, pentru a opri aplicarea legii adoptate pe vremea guvernării susţinute de Traian Băsescu. Am primit mai multe răspunsuri care nu încearcă să contrazică realitatea, ci vorbesc în termeni de promisiuni, fără să constatăm măsuri concrete, practice şi recuperatorii.

Să fi lipsit de la şcoală aceşti oameni când s-a vorbit despre pământul nostru strămoşesc, despre lupta românilor pentru apărarea ţării şi despre evenimentele de la colectivizarea făcută de comunişti? Socotim această înstrăinare mai gravă, în anumite privinţe, decât colectivizarea agriculturii la care am participat personal, fiind în activitate ca om al şcolii! Atunci i-am determinat pe părinţii mei să se înscrie în colectiv spre a rămâne în serviciul meu de om al şcolii…

Nădăjduim că actuala guvernare va trece la măsuri concrete şi într-un ritm mai adecvat, măsuri bine eşalonate şi înfăptuite integral.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: