Doi „reprezentanţi ai familiei creştine” au cerut în plenul Consiliului Judeţean Suceava anularea Bucovina Rock Castle

 > Ei au motivat că această muzică este satanistă > Consiliul Judeţean a luat notă de obiecţiuni, dar calendarul manifestărilor este aprobat

Doi bărbaţi care s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai familiei creştine care luptă pentru valorile tradiţionale româneşti au expus, luni, în plenul Consiliului Judeţean Suceava, motivele pentru care cer anularea Bucovina Rock Castle.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că a fost abordat de o delegaţie privind opoziţia faţă de festivalul de rock din acest an şi că le-a explicat acestora că în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava s-au discutat teme aflate pe ordinea de zi.

„Domniile lor au obiecţiuni legate de acest festival de rock, de conţinutul lui, de trupele care participă”, le-a explicat Flutur consilierilor judeţeni.

El a menţionat că există un calendar cultural bugetat şi aprobat încă de la începutul anului, iar Bucovina Rock Castle începe în 24 august.

„Vine un anumit public, tânăr, iar an de an a crescut numărul de participanţi la acest eveniment”, a spus Flutur.

El a adăugat că pot fi păreri pro şi contra faţă de anumite festivaluri. „Respectăm acest lucru. Noi avem Centrul Cultural Bucovina şi Muzeul Bucovinei abilitate să organizeze acest eveniment. E un regulament foarte bine stabilit”, a spus Flutur, care a adăugat că dacă sunt obiecţiuni, ar fi bine să fie discutate din timp ca să se analizeze dacă se poate îmbunătăţi ceva.

Unul dintre petenţi a spus că cere consilierilor judeţeni anularea festivalului. „Am venit să vă rugăm în mod politicos şi respectuos să cerem anularea concertului. Din punct de vedere juridic, statutul Centrului Cultural Bucovina are o temă precisă, rolul să promoveze valorile culturale şi spirituale şi tradiţionale româneşti”, a spus acesta.

El a adăugat că după opinia sa concertul rock nu reprezintă valori culturale şi tradiţionale româneşti.

„Suntem oameni de bună credinţă, creştini familişti care luptăm pentru valorile tradiţionale româneşti”, a mai spus petentul.

Consilierii judeţeni au luat notă de obiecţiunile acestora.

Preşedintele CJ Suceava a completat ulterior că orice discuţii la Consiliul Judeţean sunt binevenite, mai ales că toate aceste evenimente sunt publice.

„Consiliul Cultural va lua în calcul toate aceste elemente”, a spus Flutur. El a menţionat că există şi un segment de public care e în creştere, fiind foarte mulţi iubitori ai muzicii rock care au venit la Suceava.

„Suceava a devenit un punct de atracţie şi din acest punct de vedere. Cum Bucovina este o zonă a toleranţei şi a înţelegerii în limitele respectării legii, cred că e bine şi în continuare să fim la fel”, a conchis Gheorghe Flutur.

Cei doi au declarat presei că muzica promovată prin Bucovina Rock Castle este satanistă, că tinerii de acolo se droghează şi că acest eveniment nu trebuie organizat la Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

 1. Aprodul_Purice says:

  Anumite lucruri trebuie repetate și subliniate,din respect pentru seriozitatea și calitatea cititorilor dvs. dar și pentru reputația pozitivă a ziarului dvs.,astfel:
  Cei doi domni care au intreprins un demers confuz ,cu cereri contradictorii,și-au bazat cererile pe un anumit fundamentalism de tip religios,intrând astfel pe o uliță înfundată și facând astfel un serviciu involuntar tocmai părții pe care o contestă.. Pentru că disputa nu poartă asupra valorilor creștine,mai mult sau mai puțin lezate de răgălăii domnului Gâză,nici asupra genului muzical,care poate fi oricare altul,de la cel profesat de Guță sau Prințesa Ardealului sau Costel Cauciuc, la Mozart sau Bach… Îndată,dacă are chef,iese domnul ctitor și adaugitor al parangheliei ,respectiv domnul Gâză de la Gâză&Sohn,și se dă lovit în aripă,ca martir și marturisitor al rockului,ce ne-am face noi fără ei,iaca,la o mâine se supără și pleacă și duce festivalul la Corlata sau Berchișești , la Cătămărăști-Deal sau Vale unde există un curent filorock de te sperii…
  Mutată pe acest teren, discuția face deservicii ideii, în fond corecte, că acesta este un simulacru de manifestare care dăunează profund spiritului public însă nu pentru motivele invocate de domnii Butanriu și Moldovan,sau nu numai pentru acestea ci,repetăm,pentru că:
  Există un concurs de încălcare a legii în legătură cu acest mizilic cultural,cu atât mai grav cu cât protagoniștii se află la vârful unor ierahii politice,fiind vorba despre domnul Flutur,in primul rând,apoi despre domnii Ursu și alți amploaiați de la muzeu și,la radacina lucrurilor,cel care se autosatisface și își procură un folos dar numai sieși ci și altuia,respectiv fiului său,din banii publici pe care CJ îi drenează spre muzeu,spre CCB apoi spre buzunarele celor doi,într-o schemă clasică de conflict de interese,de abuz in serviciu precum și alte dulcețuri din acestea rezervate numai inițiaților în tainele statului paralel…
  Deci,mai clar: domnul Gâză-Dragușanul ,angajat contractual cu derogare pentru studii pe un post de consultant artistic,este ,în fapt,șeful zbir al CCB,pentru că este pus acolo spre veșnica sa pomenire din rațiuni oculte sau care s-ar vrea oculte,principala ocupație a acestui centru fiind sa facă doar ce permite acest domn,dar în primul rând să-i publice dumnealui anumite însăilări cu titlu de „cărți”,confecționate aiurea,culese cu grebla de pe internet și plătite – de către cine? – ați ghicit,de către CJ! Deci domnul cu pricina,absolvent de liceu cu studii relevante la uzinele VULCAN ,de prelucrare prin așchiere,zice dumnealui,de prelucrare prin așchiere a informației,am zice noi,cu un trecut aproximativ de sforar și lampagiu la fostul (primul)teatru din Suceava,posesor al unui limbaj adaptat în funcție de stăpâni,acum și legionaroid,de care s-a molipsit de pe când avea misiuni prin preajma legionarilor,now mutați la cele veșnice… Insă dumnealui mai trebuia plătit cumva,drept pentru care i s-a alocat această sinecură grasă,un monument istoric cu tot cu personalul aferent,cu robi de o anumită etnie,ca să mai scoată un ban atât el cât și plodul său ratat,zdrăngănist venit ca orice bejenar ardelean pe șeaua Tihuței la Bucovina,de unde va pleca inapoi cu tot cu tac’su,dar nu oricum ci numai după ce vor fi epuizat ei filonul rock din Șanțul Cetății de Scaun a Sucevei dar și banii aferenți,drenați de asocierea dintre CJ&Muzeu&CCB,ca să le fie lor acuma bine și nouă,cum să spunem,mai puțin…Adunând în disprețul legii sute de oameni într-un spațiu care este stabilit prin lege ca fiind monument istoric încadrat in clasa A,este vorba despre Șanțul Cetății de Scaun a Sucevei! Și unde există de acum și un fel de federație de cârciumi și alte alea,malaxoare de mici,care se revarsă pe zidurile și așa betege ale monumentului sub binecunoscuta de acum forma a micționariatului public-privat(a)!
  Și unde colcăie nesimțirea,vomele,chiștoacele,prezervativele,flegmele,gunoaiele a câtorva sute de oameni incitați de niște iresponsabili sa distrugă si să ofenseze,să insulte și iar să distrugă…
  Ce mai trebuie spus?
  Iată cum se răspundea în anii 1968-1969 unor mai modeste cereri de organizare a unor manifestări „culturale” in perimetrul monumentului istoric – documentele sunt pe net,se află la îndemâna oricui,astfel:
  http://prntscr.com/klaz29
  http://prntscr.com/klaydt

  Si iată,repetate până când le va vedea și domnul Flutur,imaginile mârlăniei repetate anual,sub înaltul său patronaj:
  http://prntscr.com/kkcl1b
  http://prntscr.com/kkcktc
  http://prntscr.com/kkclcg
  http://prntscr.com/kkcljy
  http://prntscr.com/kkclps
  …dar partea cea mai tare,multiplicată de sute de ori,este aceasta:
  http://prntscr.com/kkclv7
  …în care se vede cum oficianții cultului lui Gâză&Ursu își depun prinosul lor cultural pe zidurile Cetății de Scaun,monument istoric din clasa A,protejat prin lege! (cf. „…jocuri de îngeri”,deh….)
  Aici este miza! Atâta timp cât nu ne încape pe gură declinarea unor butaforice bucovine transformate ad-hoc în Bukowine apoi,pe fond,mergem și ne micționăm pe zidurile Cetății de Scaun a Sucevei, fie și prin interpuși,să-mi dați voie să-i consider pe protagoniștii acestui puseu ciclic de mârlănie drept o ciumă… Culoarea ramâne la latitudinea dvs. să o atribuiți.
  Speranța este în ziduri,că vor rezista de la sine,până se satură de bani publici sinecuriștii.

 2. Aprodul_Purice says:

  P.S.
  Iată,spre nemurirea sufletelor ctitorilor duiosului eveniment cultural,schița amplasamentelor locațiilor cu certă vocație culturală și cu infinit respect pentru monumentul istoric cunoscut,în general,drept „Cetatea de Scaun a Sucevei” și ,în secțiune, locul denumit inclusiv în lege ca monument istoric din clasa A,Șanțul Cetății de Scaun,deci vedeți aici unde are a se micționa homo bukovinensis!
  Și unde își au sau își iau scaunul emulii domnilor Flutur&Ursu&Gâză!
  http://prntscr.com/klof34
  Deci esența manifestării = BEER;FOOD/BARBEQUE;COFEE;DRINKS, apoi iarăși FOOD și ,în fine eliberarea prin WC… Sau unde apucați,pe lângă zid,cf.tradiție.
  Dar iată și pagina în care ,la poziția 128,vedem dintr-un alt unghi unde sunt plasate aceste splendide ctitorii ale mațului gros,așa cum sunt ele văzute și apreciate de către mai muți bucovineni bine plasați…
  http://prntscr.com/klorni

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: