Slujbă arhierească la Vicovu de Jos

În ziua de 12 august 2018, din Duminica a XI-a după Rusalii, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat in mijlocul credincioşilor din Parohia Vicov de Jos, zona Câmp, pentru a sluji cu soborul de preoţi şi diaconi Sf. Liturghie arhierească.

Biserica este închinată Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, fiind cel mai nou lăcaş de cult ortodox din cele trei, aflate în Vicovu de Jos.

Sf. Liturghie a fost săvârşită în altarul de vară; răspunsurile liturgice au fost date de corul de copii şi adolescenţi ai parohiei.

După cuvântul de învăţătură al ierarhului, s-a slujit o panihidă în memoria ctitorilor şi binefăcătorilor bisericii, trecuţi la Domnul.

Comitetul parohial a pregătit o agapă frăţească pentru închinătorii veniţi din alte locuri.

Deşi tânără ca existenţă, având piatra de temelie aşezată în 27 oct 2007 şi târnosirea în aprilie 2009, biserica a trecut prin împrejurări dramatice; la două săptămâni de la sfinţire, 25 aprilie 2009, a fost mistuită aproape în totalitate de flăcări.

Refăcut de întreaga comunitate, noul locaş a fost sfinţit la 20 mai 2012. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: