Cum se mai spurcă unii

Nu sunt în stare să cred că stranierii noştri au făcut câteva săptămâni la oliţă pentru a aduce acasă materia primă de aruncat în capul jandarmilor la marea lor adunare de la Bucureşti. Sunt şi în familia noastră câţiva care au plecat să-şi caute norocul în Italia, Portugalia, Anglia sau Germania, dar au venit acasă parcă mai civilizaţi decât au plecat. Cred sincer că mai degrabă am exportat obiceiuri proaste decât le-am adus de acolo.

Aşadar nu stranierii au bombardat jandarmii cu materie fecală, ci scursurile Bucureştilor, care au răscolit lamentabila noastră capitală de toată împuţitoşenia, astfel încât până aici vine mirosul.

Capitala pute. Pute în primul rând din cauza tuturor „gazelor” guvernului, care, atât de mult se căzneşte să impună programul de guvernare, încât efortul este însoţit de o canonadă de icneli urât mirositoare. Pute şi din cauza numeroaselor strigături de joasă mahala şi emiţătoare de halenă de gură nespălată cu care îl apostrofează „grupurile paşnice de manifestanţi”. Şi iată, noutate absolută, de te lasă cu gura căscată (închideţi-o repede că v-o umple cineva cu materia puturoasă!), „intelighentia cea civilizată” a ţării din capitală a introdus în războiul cu guvernul şi muniţie… dosnică.

Minte românească bolnavă! Grav este că această parşivenie compromite elita plecată peste hotare – de la sudorul sau mecanicul bun, până la doctorii, inginerii, chimiştii plecaţi nu doar să câştige mai bine, ci şi să-şi facă meseria la nivelul pe care l-au visat, unul oricum mai înalt decât mai suntem noi în stare să-l asigurăm aici.

Măcar de-ar fi fost rahat… occidental.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: