Noua biserică din satul Suha, comuna Mălini, va fi sfinţită duminică

În urma incendiului devastator din data de 19 ianuarie, când biserica de lemn din satul Suha, comuna Mălini, a ars complet, enoriaşii, alături de părintele paroh Pavel Norocel şi cu ajutorul altor oameni de bună-credinţă, s-au mobilizat şi au reconstruit biserica. Astfel, în decurs de numai 6 luni s-a ridicat o nouă biserică, pe aceeaşi temelie, respectând proiectul primului locaş de cult. Credincioşii parohiei au pus umărul alături de meşterii maramureşeni şi au ajutat pe părintele Pavel Norocel să facă uitată greaua încercare pe care a trecut-o întreaga comunitate prin construirea noii bisericii care va fi închinată Sfântului Prooroc Ilie.

Ţinând cont de munca asiduă depusă de părintele Pavel Norocel alături de toţi colaboratorii săi, s-a ajuns, iată, într-un timp record la sfinţirea noii bisericii.

Cu acest prilej, părintele paroh Pavel Norocel, alături de consiliul parohial şi gospodarii satului Suha, din comuna Mălini, cu deosebită bucurie invită pe toţi care doresc să le fie alături în ziua de sfinţire a bisericii, pe data de 5 august 2018.

Slujba de sfinţire va fi oficiată de către Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu sobor de preoţi şi diaconi, începând cu orele 8.45.

La sfârşitul slujbei se va oficia parastasul pentru cei adormiţi şi agapa frăţească.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate cele dăruite nouă!

 Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: