Asocierea Diasil-Ritmic a câştigat licitaţia pentru salubrizarea menajeră în municipiul Suceava

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: Vom pune accent pe colectarea selectivă a deşeurilor

 Asocierea Diasil-Ritmic a fost declarată câştigătoare a licitaţiei pentru salubrizarea menajeră în municipiul Suceava, iar dacă rezultatul licitaţiei nu va fi contestat se va putea semna contractul pentru prestarea acestor servicii.

Autorităţile sucevene încearcă din 2015 să desemneze un operator care să implementeze un program modern de colectare a deşeurilor.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat pentru că în martie 2015 a declanşat pentru prima dată procedura pentru un sistem de colectare a deşeurilor menajere cu buncăre îngropate.

„Viceprimarul de resort al PSD de la acea dată nu şi-a făcut treaba şi a fost necesar un contract de forţă majoră pentru asigurarea colectării deşeurilor menajere în municipiu” a amintit viceprimarul.

El a spus că ulterior s-a prevăzut scoaterea la licitaţie a unui contract cu 145 de puncte de colectare a deşeurilor îngropate, a fost organizată o licitaţie care a avut un câştigător. Dar pentru că au fost contestaţii care au durat mult timp, au expirat garanţiile de bună execuţie, iar licitaţia a fost anulată.

„După mai multe tărăgănări în CL Suceava din cauza consilierilor locali PSD care au cerut impunerea unor anumite condiţii în caietul de sarcini, condiţii respinse de ANRMAP, a fost reluată licitaţia” a spus Harşovschi.

El a precizat că noua licitaţie are un caiet de sarcini „mai complet” faţă de prima licitaţie, fiind prevăzute instalarea a 200 de puncte de colectare îngropate sau semiîngropate, realizarea de două locuri de joacă în fiecare an pe durata celor 12 ani a contractului, instalarea a 1000 de coşuri de gunoi stradale, distribuirea a 12.000 de pubele la casele din oraş pentru deşeuri umede şi uscate, dar şi alte condiţii pentru colectarea selectivă.

Harşovschi a mai arătat că după ce au fost termene atât la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cât şi la Curtea de Apel Suceava, comisia de licitaţie şi-a păstrat punctul de vedere şi a declarat câştigătoare asocierea Diasil-Ritmic SRL.

Rezultatul licitaţiei poate fi contestat până în data de 25 iulie, a menţionat viceprimarul.

El a explicat că, în condiţiile în care licitaţia nu va fi contestată se va semna contractul cu asocierea câştigătoare care are un termen de 60 de zile pentru mobilizare şi a se dota.

Harşovschi a spus că se va pune accent pe colectarea selectivă a deşeurilor în municipiu şi a subliniat că vor fi organizate campanii de conştientizare pentru ca gradul de colectare selectivă să crească foarte mult.

„Vrem să fim un oraş de nivel european, vrem să fim un oraş verde” a spus Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: